Hyppää sisältöön

Tony Finau otti järeimmän aseen esiin Meksikossa – hole-in-one käynnisti kirin

Tony Finau (oik.) ilmoitti Emilio Grillolle kirin käynnistyneeksi holarillaan.

Tony Finau sai siivet alleen holarista pelaten viiden reiän jakson Playa del Carmenissa viisi alle. Kisaa johtaa 45 reiän jälkeen samassa ryhmässä pelaava Argentiinan Emilio Grillo.

Tony Finaun suurta läpimurtoa golfeliitin tähtiryhmään on odotettu jo monta vuotta. Menestys majoreissa ja muissa isoissa kisoissa on kuitenkin aina tyssännyt johonkin pelin osa-alueeseen. Varsin usein puttipeliin. 

Huolestuttavaa Finaun esityksissä on se, että lähipelin myötä myös pää tuntuu olevan ratkaisun hetkillä melkoisessa jumissa. 

Tilastot ovat julmia. Uran ainoa ykköstila PGA Tourilla on 4,5 vuoden takaa pienestä Puerto Ricon kisasta. Kakkostiloja on tuon jälkeen kertynyt seitsemän, kolmansia tilojakin kolme.

Mayakoba Golf Classicissa Finau lähti kolmannelle kierrokselle neljän lyönnin johdossa olleen Emilio Grillon perässä, silti samassa ryhmässä.

Kolmen reiän jälkeen ero oli kasvanut jo viiteen. 

Finau soitti itselleen herätyskelloa neljännen reiän holarillaan. Neljällä seuraavallla hän teki kolme birdietä ja Grillon hyvästä pelistä huolimatta kavensi eron kierroksen puoliväliin mennessä vain kahteen lyöntiin.

Meneillään on kalenterivuoden viimeinen PGA Tourin kisa, jonka voittaminen olisi kärkiparin lisäksi monelle muullekin merkityksellinen.

Emilio Grillo ei ole voittanut PGA Tourilla sitten vuoden 2015.

PGA Tour, Mayakoba Golf Classic, tuloslista.

Etsi luettavaa