Hyppää sisältöön

Tony Finau on oppinut voittamaan: ” Olen ylpeä siitä, kuinka sitkeästi olen taistellut koko urani ajan”

Tony Finau nousi maailmanlistalla sijalle 13:s toisella perättäisellä ykköstilallaan. KUVA: GETTY IMAGES

Tony Finau (-26) nousi Detroit Golf Clubilla toiseen perättäiseen voittoonsa varsin suvereenilla esityksellä. Cameron Youngille (-21) kakkostila oli kauden viides.

Tony Finau katkaisi edellisvuoden elokuussa PGA Tourilla viiden vuoden voitottoman jaksonsa. Edellisviikolla hän voitti Minnesotassa 3M Openin ja nosti sunnuntaina vajaan vuoden aikana saavuttamiensa ykköstilojen määärän kolmeen murskaamalla Detroit Golf Clubin kentän tuloksella 26 alle parin.

Finaun ase viikonlopun kilpailussa oli Strokes Gained -tilastoissa peli tiiltä viheriöille jossa hän oli koko katraan paras.

Vain kuusi missattua viheriötä neljään kierrokseen kertoo pelin luonteesta. Finau onnistui tekemään up & downin jokaisella kerralla viheriön missattuaan.

Kolme voittoa vajaan vuoden aikana on kova saavutus pelaajalle, joka kärvisteli viisi vuotta ilman ykköstiloja, vaikka paikkoja siunaantui useita kertoja kunkin kauden aikana.

”Olen ylpeä siitä, kuinka sitkeästi olen taistellut läpi koko urani. Tunnen olevani myös huomattavasti parempi pelaaja, kuin vielä pari vuotta sitten”, Finau tunteili voittopuheesssaan.

Ammattilaiseksi syyskuussa 33 vuotta täyttävä Finau siirtyi jo 17-vuotiaana. Matka huipulle on ollut pitkä ja mutkainen.

Pian käynnistyviin FedEx Cupin finaaleihin Finau lähtee yhtenä kuumimmista pelaajista.

Kahden voiton jälkeenkin Finaun takaraivossa on harmitus siitä, kuinka heikosti hän pelasi kauden majorit. Paras sijoitus oli 28:s, kokonaisuutena majoreissa menestys oli uran heikointa.

Merkittävää on sekin, että Detroitissa hän jätti kakkostilaa jakamaan kauden tulokkaaksi varmuudella valittavan Cameron Youngin, sekä tuhdeimman dollarinipun FedEx Cupissa 2021 saalistaneen Patrick Cantlayn.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa