Hyppää sisältöön

Tony Finau johtaa PGA Tourilla – joko synkkä voitoton jakso päättyy?

Tony Finau tähyää toista voittoaan PGA Tourilla. Helmikuun alussa hän kilpailee ET:n kisassa Saudi-Arabiassa

Tony Finau on sijoittunut 41 kertaa kymmenen joukkoon PGA Tourilla. Voittoon tuhjaajapoika on noussut vain kerran.

The American Expressin viimeiseen päivään lähdetään tilanteesta, jossa kärkipaikkaa tuloksella -15 jakavat Tony Finau, Max Homa sekä Siwoo Kim.

Perinteisesti kovatasoisessa kisassa pelaajapakkaa on kärjen takana laajemminkin asemissa, yhteensä 19 pelaajaa on tulosten -11-15 välissä.

31-vuotiaan Finaun henkinen apina hartioilla on jo varmasti raskas, niin useita kertoja hän on loistavista asemista jäänyt nuolemaan voittotaistossa näppejään.

Finau siirtyi ammattilaiseksi joa18-vuotiaana 2007 kierrellen mini-toureja seitsemän vuoden ajan. Ensimäisellä kaudellaan Korn Ferry Tourin kaudellaan 2014 hän voitti yhden kisan ja sai paikan PGA Tourille.

Kestomenestyjäksi pääkiertueella yltänyt Finau ei vain ole vain oppinut voittamaan. Tilastot ovat julmat. Majoreisssakin hän on yltänyt kahdeksan kertaa sijoille 2-10. Päättyneellä kaudellakin kahdesti. Ainoa ykköstila on Puerto Ricosta, PGA Tourin pienimipiin lukeutuvasta kisasta viiden vuoden takaa.

Kaikkiaan top 10-sijoituksia on 41.

”Se (voitottomus) on kuluttavaa. Mutta olen oppinut ottamaan tämän haasteena. Haastan itseni jokaisesssa kisassa osoittamaan, että kykenen nousemaan ykköseksi. Ja tiedän pystyväni siihen. Taito riittää,  kovisssakin  kisoissa. Tulen saamaan nykyisellä pelitasollani paljon mahdollisuuksia”, Finau muistutti itseään kolmannen kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Palm Springisssa, Kalifornian eteläosissa sijaitsevassa golfparatiisissa kisaa on pelattu eri nimillä vuodesta 1960, jolloin ykköstilan vei Arnold Palmer. Menestyjien ja voittajjen listalla on hyvin vähän bighittereitä, sitäkin enemmän taitavia rautapelaajia ja etenkin lähipelillään hätkähdyttävän kovia tourjyriä.

Tony Finaun suuri haaste koko uralla ja meneilläään olevassa kisassakin on keskinkertainen, usein jopa huono puttipeli. 

Sunnuntain sprintissä, jossa 19 pelaajaa on tiukassa nipussa Finaun täytyy kaivaa vähintäänkin hyvä puttivire esiin. 

Muussa tapauksessa hän kuittaa jälleen kerran paikan kärkikymmeniköstä.

Max Homa tavoittelee Finaun tavoin toista ykköstilaansa pääkiertueelta. Positiivisen asenteen 18:n tiiauspaikalle voi Homan esimerkin mukaisesti rakentaa hyvin yksinkertaisista asioista.

Kilpailun suurista suosikeista putosivat jo kahden kierroksen jälkeen Patrick Reed, Brooks Koepka ja kisan isäntä, kaksi kertaa kisan voittanut Phil Mickelson.

Tuloslista, The American Express

Etsi luettavaa