Hyppää sisältöön

Tony Finau jätti Jon Rahmin varjoonsa: ”Olen ylpeä siitä, kuinka hyvin pelasin kaikki neljä kierrosta”

Tony Finau, vaimonsa Alayna Galea sekä pariskunnan viisi lasta ovat juhlineet yhdeksän viimeisen kuukauden aikana neljää PGA Tourin voittoa. KUVA: GETTY IMAGES

Tony Finau (-24) ei laskenut missään vaiheessa kauden viidettä voittoaan tavoitellutta Jon Rahmia (-21) rinnalleen Mexico Openissa. Voitto oli Finaullle jo neljäs reilun yhdeksän kuukauden aikana.

Tony Finau kertoi kaksi kierrosta Mexico Openia pelattuaan, että edellisvuonna hän löysi kateissa olleeseen puttiinsa vireen. Se tuotti tuolloin toisen sijan Jon Rahmin jälkeen.

Sunnuntaina osat vaihtuivat. Finau naulasi tulostaululle komean sarjan 65-64-65-66,-24 jättäen maailmanlistan ykkösen Jon Rahmin kolmen lyönnin päähän ja kisan kakkoseksi. Rahm oli parempi vain lauantaina tehtyään kenttäennätyksen (61,-10).

Hyvät ystävykset asuvat Scottsdalessa, Arizonassa, jossa pelaavat ja harjoittelevat Silverleaf Golf Clubilla. Keskinäinen kunnioitus on havaittavissa eleistä, ilmeistä ja heidän tavastaan kommunikoida.

”Olen ylpeä siitä, kuinka hyvin pelasin koko kisan, kaikki neljä kierrosta. Tiesin sunnuntaista muodostuvan kovan haasteen hänen (Rahm) kovan vireensä johdosta. Selvisin testistä voittajana ja se tuntuu hyvältä”, Finau kiteytti tuntemuksensa.

Neljäntenä päivänä Rahmin esitys oli pettymys. Finau kasvatti johtoaan viiden ensimmäisen reiän aikana jo neljään, eikä varsinaista merkkiä tilanteen kääntymisestä ollut missään vaiheessa näkyvissä.

Rahm oli neljän kierroksen Strokes Gained -tilastoissa niukasti Finauta edellä avauslyönneissä ja puteissa. Lähestymisissä ja viheriön ympäristössä Rahm jäi ratkaisevasti voittajansa taakse, sijaluvuille 32:s ja 38.

Tony Finau on oppinut voittamaan

Finaulle voitto oli viimeisen 20 kuukauden aikana PGA Tourilla jo viides, yhdeksän kuukauden sisään neljäs.

Jalostusmista pelaajana kuvaa se, että ensimmäisten 6,5 vuoden aikana (2015-2021) hän voitti PGA Tourilla vain kerran. Puerto Ricossa saavuttamansa ensimmäisen ykköstilan arvoa on kyseenalaistettu sen johdosta, että se oli kyseisen viikonlopun kakkoskisa.

PGA Tourin tähdet pelasivat samaan aikaan isommista seteleistä USA:ssa.

Neljä viimeistä ykköstilaa ovat tulleet selvillä marginaaleilla, 3-5 lyönnin erolla seuraavaan. Puttipelin takkuilu oli pitkään akilleen kantapää, siihen Finau on löytänyt eväitä, jotka toimivat huomattavasti aiempaa paremmin. Heikkojakin puttikisoja osuu edelleen kohdalle.

Majoreissa Finau on ollut kymmenen kertaa kärkikymmenikössä. Seuraava ja varsin mittava tavoite on luonnollisesti saavuttaa ykköstila majorissa.

Kauden kolmessa viimeisessä majorissa Finau on 10-15 suurimman ennakkosuosikin joukossa. Taitoja ja henkistä kovuutta tullaan niissä mittaamaan huomattavasti Vidanta Vallartan helppoa kenttää vaativammalla tavalla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa