Hyppää sisältöön

Tony Finau ei taida olla voittajatyyppi – Webb Simpson uusinnassa voittoon

Tony Finau joutui toteamaan Webb Simpsonin paremmakseen sunnuntaina.

Niin hyvä pelaaja kuin Tony Finau onkin, hän on ottanut urallaan vain yhden voiton PGA Tourilla. Toisaalta Webb Simpson oli eilen kivikova lopussa.

Golfmaailmassa Tony Finau on erittäin tunnettu hahmo. 30-vuotias on edustanut Yhdysvaltoja Ryder Cupissa ja sijoittunut jokaisessa major-turnauksessa kymmenen parhaan joukkoon.

Maailmanlistalla Finau on ollut parhaimmillaan yhdeksäntenä ja nytkin hän majailee lähellä kymppikärkeä.

Voidaan sanoa, että Tony Finau on maailmanluokan pelaaja, mutta yhtä asiaa hän ei oikein hallitse: voittamista. Hän on nimittäin voittanut urallaan ainoastaan yhden pääkiertueen osakilpailun.

Finaun uran toistaiseksi ainoa voitto tuli vuonna 2016 Puerto Ricossa, kun hän päihitti uusinnassa Steve Marinon. Sen koommin hän ei ole päässyt pokkaamaan ykköspalkintoa, vaikka lähellä se on ollut monta kertaa.Vuonna 2018 Finau ylsi WGC HSBC Champions -kisassa, uusintaan, mutta hävisi sen Xander Schauffelelle.

Viime yönä Phoenix Openissa Finaun tilanne puolestaan näytti hyvältä vielä kaksi reikää ennen loppua, mutta Webb Simpson nousi kahden birdien avulla playoffiin. Finaulla oli 18 reiällä vajaan kahden metrin voittoputti, mutta hän ei käyttänyt tilaisuutta hyväkseen.

Sen sijaan Simpson onnistui upottamaan playoffissa tämän putin ja kuittasi peräti 1,3 miljoonaa dollaria.

Finaulle lohtua toi noin 800 000 dollarin shekki.

“Hän oli tänään niskan päällä, mutta tykkään hänestä kovasti ja hän teki helkutinmoisen lopetuksen. Jos teet birdien 18 reiälle pari kertaa, se luultavasti riittää voittoon”, Finau antoi tunnustusta Simpsonille.

Kisassa kolmannen sijan jakoivat Justin Thomas, Bubba Watson ja Nate Lashley tuloksella -14. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa