Toni Hakulalle voitto hurjalla tuloksella Floridassa – 17 alle parin kolmella kierroksella

Toni Hakula nosti perjantaina voittopystiä Floridassa Lady Laken pikkukaupungissa. Kuva hänen aiemmasta voitostaan kaudelta 2018

Teksasiin opiskelujensa ja NCAA:n mestaruuteen huipentuneen amatööriuransa jälkeen asettunut Toni Hakula osaa edelleen. Perjantaina hän kruunaasi kolmostason ammattilaiskisan voiton päätöskierroksen tuloksella 63,-7.

Kuinka moni vielä muistaa Toni Hakulan yliopiston nimen jonka riveissä hän juhli yhdessä Jordan Spiethin kanssa NCAA:n joukkuemestaruutta alkukesästä 2012.  Oikea vastaus: University of Texas

Tai sen, että samainen Hakula taisteli 2013 Amateur Championshipin finaalissa Englannin Garrick Porteousin kanssa osallistumisoikeudesta US Openiin, Open Championshipiin sekä US Mastersiin.

Porteous voitti 36 reiän finaalin selvästi 6/5. Hän pelasi Open Championshipin sekä US Mastersin, mutta siirtyi ennen US Openia ammattilaiseksi menettäen paikkansa. Porteous on pelannut enimmäkseen Challenge Tourila, jolta on yksi ykköstila Prahasta.

Toni Hakula kiertää edelleen ammattilaisena lähinnä USA:n, sekä Väli-Amerikan minitoureilla, joilla pelaajat rahoittavat itse palkintopottinsa osallistumismaksuilla, sekä astetta isommilla PGA Tourin sateenvarjon alla toimivilla kiertueilla.

Keskiviikosta perjantaihin Hakula ahersi PGA Tour Latinoamericanon organisoimassa kisassa Orlandon piirikunnan alueella Lady Laken pikkukaupungissa.

Osallistujia oli 144 ja tulostaso hurja. Kentän par oli 70, eikä lyönnin marginaalilla voittanut Hakula ollut yhdelläkään kierroksella paras, mutta vakuuttavalla sarjallaan 66-64-63,-17 kaikilla kierroksillla  parhaiden kannoilla.

Hakula voitti myös kaudella 2018 Bupa Match Playn, jossa 64 pelaajan kaaviossa hän voitti kuusi vastustajaa.

Perjantain päättynyttä The Challenge at Harbor Hills nimistä kisaa voidaan pitää osallistujamäärästä johtuen  arvokkaampana.

Maailmanlistan pisteitä hän sai molemmista neljä,  joka on samaa tasoa kuin ykköselle jaetaan Nordic Leaguen tavallisessa kisassa.

Hakulan voittaman kisan palkintopottia tai voittajan shekin suuruutta ei Tourin sivuilla ilmoitettu. Kauden muiden voittajien ansiot ykköstilasta ova vaihdelleet 16.500-31.500 dollarin välillä.