Hyppää sisältöön

Tommy Fleetwoodilla henki päällä Players Championshipissa: ”Onnistuin loistavasti tuloksenteossa”

Tommy Fleetwoodilla on aiemmilta vuosilta Playersista plakkarissa viides ja seitsemäs sija. KUVA: GETTY IMAGES


Tommy Fleetwood (66,-6) johtaa PGA Tourin kauden rahakkainta turnausta jossa avauspäivänä kierroksensa ehti pelata loppuun sateen ja ukkosen takia vain 66 osallistujaa.

The Players Championship meni torstaina melkoiseksi odotteluksi, sillä peli pääsi käyntiin tunnin aikautaulua myöhässä. Ukkosen johdosta tuli vielä toinen, yli neljän tunnin tauko, jonka johdosta osa iltapäivän pelaajista ei edes ehtinyt aloittaa kierrostaan.

Viheriöiden pehmeys antoi pelaajille mahdollisuuden pommittella lähestymisiään suoraan lipulle, tulostaso nousi erinomaiseksi.

Loppuun pelanneista kärjessä ovat Tommy Fleetwood ja Tom Hoge tuloksella 66,-6.

Los Angelesissa vastikään voittanut Joaquin Niemann sai tuloksekseen 67,-5, Jon Rahm, Louis Oosthuizen sekä Alex Noren 69,-3.

Fleetwood loisti lähipelillään

Päivän yllättäjäksi voidaan nimetä Tommy Fleetwood.

Avauksissa ja lähestymisissäään hän ei ollut parhaimmillaan, mutta viheriön ympärillä ja putteri kädessä homma toimi hienosti.

”Chippasin ja puttasin upeasti. Paria poikkeusta lukuunottamatta myös avaukseni olivat erinomaisia. Silti, tämän parempaa tulosta pelilläni ei juuri olisi ollut saavutettavissa. Olen erittäin tyytyväinen”, Fleetwood analysoi.

Englantilaisen USA:n valloitus ei ole viimeisten vuosien aikana ottanut tulta alleen. US Openissa neljänneksi ja toiseksi (2017, 2018) sijoittunut Fleetwood metsästää edelleen ensimmäistä voittoaan valtameren takana.

Hän sijoittui The Openisssa 2019 toiseksi, Etelä-Afrikan Nedbank Challengen ykköstila päätti saman vuoden.

Maailmanlistalla kymmenen joukkoon nousseen Ryder Cup -sankarin ennakoitiin jatkavan nouskiitoaan seuraavina vuosina etenkin PGA Tourilla.

Hyviä mahdollisuuksia hän oli ehtinyt yksittäisissä kisoissa rakentaa jo aiemmilla kausilla, mutta viimeistely finaalikierroksilla on muodostunut suuren yleisönsuosikin kompastuskiveksi.

Kausi 2021 oli PGA Tourilla jo melkoista mahalaskua, Fleetwood ei mahtunut mukaan edes ensimmäiseen Fedex Cupin finaaleista.

Alamäki on jatkunut myös tällä kaudella. Tilastojen kannalta karmeimpia sijoituksia ovat Strokes Gained -listauksissa avaukset (145.) sekä lähestymiset (201.)

The Playersiin Fleetwood pääsi viimeisten joukossa maailmanlistan sijoituksen johdosta.

Kilpailu on vasta alkuvaiheillaan, joten loistavasti aloittaneella Fleetwoodilla on sankaruuteen pitkälti matkaa.

Käytännnössä jo nyt on varmaa se, että toinen kierros päästään pelaamaan loppuun vasta lauantain kuluessa.

Ponte Vedra Bechille Floridaan on ennakoitu sateita myös perjantaille.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa