Hyppää sisältöön

Tommy Fleetwood johtaa Wells Fargo Championshipia – Patrick Cantlaylta mykistävä ratkaisu pelin nopeuttamiseksi

Tommy Fleetwood on ollut majoreissa hopealla U.S. Openissa sekä The Openissa. Kuva: Getty Images

Kilpailun suurimmat suosikit Rory McIlroy (-3), Patrick Cantlay (-4) ja Xander Schauffele (-5) ovat vuosikausia ensimmäistä voittoaan USA:ssa tavoitelleen Tommy Fleetwoodin (-6) varjoina ennen toisen kierroksen käynnistymistä 20 miljoonan dollarin kilpailussa.

Kuluvalla kaudella tavanomaista vaisummin pelannut Tommy Fleetwood löi torstaina Quail Hollow Clubilla tarkasti lähestymisiään ja puttasi mainiosti. Neljän birdien lisäksi korttiin kirjattiin par-viitoselta eagle.

Yhteistulos (-6) nosti hänet johtoon. Fleetwoodin kyky voittaaa kisoja on PGA Tourilla osoittautunut toistaiseksi todella heikoksi.

Hän on johtanut kisoja ja ollut kärkipäässä vielä viimeiselläkin kierroksella kymmeniä kertoja.

Kokoanaissaldo PGA Tourin kisoista on Tommy Fleetwoodin osalta karua luettavaa:

  • Yhteensä 115 kilpailua
  • neljä kertaa kakkonen
  • kolmasti kolmas
  • viiden ensimmäisen joukossa 18 kertaa
  • kärkikymmenikössä 26 kertaa
  • voittoja 0

1-3 lyönnin päässä 32-vuotiaasta englantilaisest on 23 haastajaa, joista Rory McIlroylla (-3) on Mastersin epäonnistumisen jälkeen kovimmat menestyspaineet.

Odotuksia lisää sekin, että McIlroy on voittanut Wells Fargo Championshipin kolmasti ja ollut kerran toinen.

Wedget ja putterin tähän kisaan vaihtanut McIlroy onnistui torstaina erityisen hyvin viheriön ympäristössä (+1,585) sekä putteri kädessään (1,255), joten lähtökohta seuraaville kierroksille on lupaava.

”Kenttien helpottaminen nopeuttaisi peliä”

Tiger Woodsin caddien Joe La Cavan uudeksi apumiehekseen pestannut Patrick Cantlay on leimautunut hitaaksi pelaajaksi, jonka kuhniminen The Mastersissa nostettiin useiden kanssapelaaajien toimesta tikunnokkaan.

Cantlay vastasi aiheeseen liittyviin kysymyksiin Wells Fargo Championshpissa hyvin mielenkiintoisella tavalla.

“Jos peliä (PGA Tourilla) halutaan nopeuttaa, tiiauspaikkoja pitäisi tuoda lähemmäs. Reikien asettaminen helpompiin paikkoihin, sekä viheriöiden vauhtien pudottaminen kymmeneen jalkaan olisivat tähän ratkaisuja. Sen lisäksi pitäisi aina toivoa, että tuuli ei puhaltaisi kovempaa kuin kymmenen mailia tunnissa”, Cantlay järkeili.

”Kun olosuhteet ja reikien paikat ovat vaativia, peli kestää pidempään.”

”Kierrokset PGA Tourilla vaativat keskimäärin saman ajan kuin jo vuosia on ollut. En kuitenkaan usko, että kisakenttiä tultaisiiin helpottamaan sen takia, että peli sujuisi nopeammin”, Cantlay tiivisti sanomansa.

Hyvin mielenkiintoiseksi maailmanlistan nelosen filosofoinnin tekee se, että hän ei sanallakaan puuttunut perusongelmaan. Joillakin pelaajilla lyöntiin valmistautuminen kestää säännöllisesti huomattavasti pidempään kuin kiertueiden ohjeistuksissa on määritelty.

Patrick Cantlay lukeutuu tässä sarjassa kiistattomasti ykkösketjuun.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa