Hyppää sisältöön

Tommy Fleetwood johtaa Arnold Palmerin nimikkokisaa – ”Menestys PGA Tourilla vaatii loistavaa lähipeliä”

Lintu vai kala? Kausi 2019 on Tommy Fleetwoodille todellinen tasonmittari.

US Openissa kahdesti yleisöä hurmannut liehuletti loisti perjantaina Bay Hillissa par-viitosilla ja scrambling-tilastoissa.

Neljä par-viitosta kahden eaglen myötä perjantaina kuusi alle parin. Kahdella ensimmäisellä kierroksella Tommy Fleetwood (69-66,-9) missasi viheriön oikealla lyöntimäärällä 11 kertaa, mutta selvitti näillä yhtä kertaa lukuunottamatta tuloskorttiin parin.

”Avauskierroksella  olin pitkälti lähipelini varassa. Ilman sitä olisin voinut pudota  kauas kärjestä. PGA Tourilla lähipelissä on oltava laaja lyöntivalikoima ja terävyyttä ratkaisun hetkillä. Jollei tällä pelin osa-alueella kuulu parhaimmistoon, menestyminen on vaikeaa”, Fleetwood muistutti toisen kierroksen jälkeen antamassaan haastattelussa.

Kilpailun kärkeen hän nousi loistettuaan pitkillä reiíllä.

”Perjantaina paransin neljällä par-viitosella edellispäivän tulostani yhteensä kuudella lyönnillä,” 28-vuotias englantilainen kiteytti menestysreseptinsä Orlandossa pelattavan kisan puolimatkan krouvissa.

Harva muistaa, että  kesken kauden 2010  ammattilaiseksi 19-vuoden iässä  siirtynyt Tommy Fleetwood pelasi yli 6,5 vuotta ilman mainittavaa menestystä Challenge Tourilla ja ET:lla. 

Sijoitus kalenterivuoden 2017 käynnistyessä  World Rankingilla oli vaatimattomasti 99:s.

Loppusyksystä Fleetwood poseerasi pystit sylissään Race to Dubai-sarjan ykkösenä. Voitot hän kuittasi Abu Dhabista sekä Ranskan avoimista, suurimmat otsikot Fleetdwoodista kirjoitettiin kuitenkin US Openin häkellyttävästä neljännestä sijasta.

Kaudella 2018 suurin menestys tuli samasta kisasta, jossa hänen edellään  oli vain Brooks Koepka. Ainoaa ykköstilaansa hän juhli edellisvuoden tavoin Abu Dhabissa. 

Eurooppalaiset puolestaan hullaantuivat Ryder Cupissa Fleetwoodin ja Francesco Molinarin neljän voiton putkesta nelipeleissä ja nelipalloissa. Kolmasti häviävänä osapuolena oli Tiger Woods.

Viikonloppu Bay Hillissa on Tommy Fleetwoodille melkoinen miehuuskoe. Kylmä fakta on se, että hän ei ole  koskaan voittanut lyöntipelikisaa, jossa vastassa on ollut mittava katras maailmantähtiä.  Orlandossa tämän tahran voisi poistaa, mittatikkuina on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta koko maailman golftähdistö.

Kakkos- ja kolmostiloja Fleetwoodilla on sitäkin runsaammin. Näiden menestysten myötä hän on World Rankingilla 14:s, ja käväisi syksyllä 2018 yhdeksäntenä.

Yleisön ja median odotukset saattavat nousta kohtuuttomankin suuriksi kahden ison US Openissa tulleen  onnistumisen johdosta.

Arnold Palmer Invitationalissa Tommy Fleetwoodin  kanssa johtopaikkaa jakaa  Keagan Bradley, kolmatta sijaa jakavat  kuusi pelaajaa ovat neljän lyönnin päässä. Edellisvuoden ykkösellä Rory McIlroylla on matkaa kärkipariin jo seitsemän lyöntiä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa