Luke List kukisti Ludvig Åbergin uusinnassa – Kiira Riihijärvi 59:s LPGA:n Teksasin kisassa

Luke List pelasi pitkälti yli 200 kilpailua PGA Tourilla, kunnes voitti edeliskaudella ensimmäisen kerran. Missisippissa toinen ykköstila vaati ylitöitä, neljän kilpakumppanin kukistamista uusinnassa. KUVA: GETTY IMAGES

PGA Tourin konkareihin kuuluva 38-vuotias Luke List ratkaisi Jackson Country Clubilla Missisippissa kisan voiton edukseen ensimmäisen uusintareiän birdiellään. Kiira Riihijärvi (+7) selvisi ensimmäistä kertaa urallaan pääkiertueella jatkoon.

PGA Tourin kilpailu Missisippissa kulki viimeisen kierroksen loppuvaiheille asti perjantaina tuloksen -9 tehneen Ben Griffinin tahdissa. Voiton viimeistelyssä Griffin ei onnistunut. Tässä ilmeni sunnuntain kierroksella jo ulosmenossa melkoisia vaikeuksia.

Griffin oli etenkin avauksissaan suurissa vaikeuksissa missaten väylän päivän aikana 11 kertaa. Viimeisille kolmelle hän teki kaksi bogia ja laski yhteistuloksella -18 rinnalleen ja uusintaan voitosta Luke Listin, Scott Stallingsin, sekä ruotsalaisparin Ludvig Åberg ja Henrik Norlander.

Ratkaisu tuli jo ensimmäisellä viheriöllä. Kisan puttitilastossa seitsemänneksi sijoittunut List (+6.002) upotti 13 metrisen birdie-puttinsa, joka tuotti uran toisen voiton PGA Tourilla.

Kilpailuja hänellä on takanaan jo 253, ansioitakin yli 15 miljoonaa dollaria. US Openissa List pelasi jo kaudella 2003 vasta 18-vuotiaana amatöörinä. Ensimmäinen kausi PGA Tourilla oli 2013.

Voiton makuun hän pääsi kuitenkin ensimmäisen kerran alkuvuodesta 2022, jolloin uusinnassa kukistui Will Zalatoris.

Kärkimiehistä Ludvig Åberg (-4) pelasi sunnuntain parhaan tuloksen, vaikka lyöminen ei ollutkaan kolmen ensimäisen päivän tasolla.

Hän oli kuitenkin koko kisan paras tiiltä viheriölle, putteri kädessään kuitenkin vasta 57:s miinusmerkkisellä tilastolukemalla.

Jaettu toinen sijakin nostaa ruotsalaiskomeettaa kaikilla mahdollisilla listoilla.

Hyo Joo Kim ylivoimainen Teksasissa

LPGA:n kilpailu pelattiin loppuviikosta Teksasissa, Old American Golf Clubilla, Colonyssa.

Maailmanlistan seitsemäs, Korean Hyo Joo Kim otti tahtipuikon käteensä jo torstaina tuloksella -7.

Kilpakumppaneista ei ollut viikonloppuna uhkaajiksi. Yhteistuloksella -13 hän jätti Thaimaan Atthaya Thitikulin ja Filippiinien Bianca Bagdanganan neljän lyönnin päähän.

Seuraavalla viikolla PGA Tourin kisassa debytoiva Lexi Thompson (-7) jakoi seitsemättä sijaa.

Kiira Riihijärvi (72-72-74-73,+7) selvitti kauden viimeisessä LPGA:n kisassaan ensimmäistä kertaa niukasti cut-rajan. Kaksi viimeistä kierrosta eivät kuitenkaan parantaneet asemia. Sijaluku oli 59:s, kärkikymmenikön viimeisiin pelaajiin muodostui eroa 11 lyöntiä, voittajaan 20.

Kokonaisuutena kausi oli hienon Epson Tour -vuoden jälkeen varsin synkkä. Riihijärvi menetti jo alkukaudesta otteensa pelinsä parhaaseen osaseen, tarkkoihin lähestymisiin, eikä kyennyt kurssia muuttamaan.

Seuraava haaste, LPGA:n toinen karsintavaihe käynnistyy hänen osaltaan jo reilun viikon päästä tiistaina Floridassa.