Hyppää sisältöön

Lexi Thompson karsiutui PGA Tourilla, mutta tavoite täyttyi: ”Lasten motivointiin tavoitteiden asettamiseksi on syytä panostaa”

Lexi Thompson käytti Las Vegasin kisan yhteydessä runsaasti aikaa juniorien opettamiseen ja motivointiin. KUVA: GETTY IMAGES

Lexi Thompson (73-69,par) karsiutui PGA Tourin Las Vegasin kisassa kolmen lyönnin marginaalilla. Kisaa johtavat 12 lyöntiä paremmalla tuloksella bighitter Cameron Champ (-12) ja Lanto Griffin (-12).

Lexi Thompsonista tuli Shriners Children’s Openissa PGA Tourin historian seitsemäs nainen, joka kävi kokeilemassa tasonsa riittävyyttä miesten joukossa.

Odotukset menestyksen osalta eivät olleet kovin korkealla, mutta Thompson selviytyi etenkin toisena päivänä hyvin.

  • hänen tuloksensa (69,-3) oli vain 0.240 lyöntiä kaikkien pelaajien keskiarvoa heikompi
  • avauksissa Thompson (12/14) osui väyliin toiseksi tarkimmin
  • avausten keskimitta oli kahdella mitatulla väylällä 274 metriä, jolla tilastoissa jäi kuitenkin sijalle 111.

Kuudesta aiemmasta PGA Tourilla pelanneesta naisesta vain Babe Zacharias on selvinnyt jatkoon yli 70 vuotta sitten.

Thompson pisti kuitenkin itsensä kunnioitettavalla tavalla peliin saatuaan kisaan kutsun, joka palveli myös LPGA:lla 11 kertaa voittaneen yhteistyökumppanien brändien näkyvyyttä.

Thompson ahersi rangella ja kulisseissa juniorien, sekä kisan nimisponsorin, lastensairaalan potilaiden opettajana sekä mentorina.

”Haluan muistuttaa näitä poikia ja tyttöjä siitä, kuinka merkityksellistä on asettaa tavoitteita, jolloin niiden saavuttaminen on hyvin mahdollista urheilussa ja elämässä yleensäkin.”

”Tämä on se viesti, jonka haluan jäävän lasten mieliin kuluvalla viikolla”, Thompson julisti.

Cameron Champ on voimissaan

Supertähtiä Las Vegasin kisassa ei ole mukana, mutta aiemmin kunnostautuneita voittajia, sekä tulevia mestareita sitäkin enemmän.

Cameron Champ hämmmästytti muutaman vuosi sitten Korn Ferry Tourilla ja ensimmäisellä PGA Tour -kaudellaan etenkin pitkillä lyönneillään

Korn Ferry Tourilla driven keskimitta oli kaudella 2018 hämmästyttävä 312 metriä.

Seuraavana vuonna PGA Tourin pitkälyöntisimmän titteli tuli huomattavasti lyhyemmällä mitalla, 289 metriä.

Champilla on tilillään kolme PGA Tourin voittoa, mutta supertähden viittaa hän ei ole harteilleen vielä saanut pelin tason vaihdellessa laidasta toiseen.

Edellisviikolla PGA Tourilla uusinnan jälkeen toiseksi jäänyt Ludvig Aberg (-4) on kärjestä kahdeksan lyönnin päässä.

Ruotsalaisista Henrik Norlander (-11) on kolmantena, Alex Noren (-9) vain kolmen lyönnin päässä kärkiparista Cameron Champ-Lanto Griffin (-12).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa