Hyppää sisältöön

Tom Watson 69-v alitti ikänsä US Senior Openissa–”Koskaan ei tiedä milloin pelaa vimeistä majoriaan”

Tom Watsonin viimeisestä voitosta on aikaa kahdeksan vuotta

Legenda täyttää syyskuussa 70 vuotta, mutta edelleen hän kilpailee menestyksellä itseään lähes 20 vuotta nuorempien sarjoissa.

Tom Watson on ihastuttanut ja hämmästyttänyt golfia seuraavia jo 1970-luvun puolivälistä, jolloin hän voitti 25-vuotiaana ensimmäisen majorinsa. Watson ei lukeutunut lapsitähtiin, vaan kypsyi tähdeksi vasta aikuisiässä.

Menestysten sarja on etenkin seniori-ikäisenä hämmästyttävä, ja Watson kirjoittaa siihen viikonloppuna US Senior Openissa taas uutta lukua.  Hän on ennen kahta viimeistä kierrosta sijaluvulla 16:s tuloksin 69-68,-3.

Kisaa johtava Steve Stricker (-14) on lähes 18 vuotta Watsonia nuorempi. Champions Tourilla menestyminen ja voittaminen 60-vuotissynttäreiden jälkeen on hyvin harvinaista muille kuin Bernhard Langerille (61-v) sekä Watsonille, jonka edellinen major-titteli tuli 61-vuotiaana kaudella 2011.

”Halusin kovasti päästä mukaan viikonlopun kierroksille. Minun iässäni ei koskaan tiedä, milloin pelaa viimeistä majoriaan”, kolme birkkua kierroksen loppuvaiheilla tehnyt Watson myhäili.

Tom Watsonin uran häkellyttävin saavutus tuli vuonna 2009 vajaat kaksi kuukautta ennen 60-vuotissynttäreitä, jolloin hänellä oli viimeisellä reiällä Open Championshipissa mahdollisuus varmistaa itselleen voitto tekemällä par. Hän laittoi kuitenkin kaksimetrisen par-puttinsa ohi, pääsi uusintaan Stewart Cinkiä vastaan jääden kakkoseksi.

Major-kisoja hän on voittanut kahdeksan, seniorien majoreita kuusi.

Tom Watson ylsi Open Championshipissa jatkoon 61-vuotiaana kaudella 2011. Hän on tällä listalla kakkonen Sam Sneadin (67-v) jälkeen.

US Senior Openin tuloslistan löydät täältä.

Etsi luettavaa