Hyppää sisältöön

Todellinen tuhkimotarina – koronan takia ruokalähettinä työskennellyt tour-jyrä nousi ensimmäistä kertaa PGA Tourille

David Skinns grindasi 16 vuotta ammattilaisena

David Skinnsin tarina on hyvä esimerkki siitä, ettei koskaan pidä luovuttaa. 39-vuotias englantilainen nousi eilen ensimmäistä kertaa pitkän ammattilaisuransa aikana pääkiertueelle.

Tunteet nousivat David Skinnsillä pintään sunnuntaina, kun hän upotti päätösreiällä Korn Ferry Tourin normaalikauden päätöskilpailussa viimeisen puttinsa, jolla hän varmasti paitsi kilpailun voiton myös paikan PGA Tourilla kaudella 2021-2022.

Voiton ansiosta hän nousi Yhdysvaltain miesten kakkoskiertueen rankingissa 22:nneksi, kun 25 parasta sai kortin maailman kovimmalle golfkiertueelle, PGA Tourille.

Skinnsin voittomarginaali oli yksi lyönti, eikä mikään muu sija olisi riittänyt nostamaan häntä maailman parhaiden seuraksi ensi kaudelle.

Ennen finaalia Skinns oli kiertueen rankingissa 46:ntena.

”Tämä oli stressaava minulle, ja se oli sitä myös perheelleni”, Skinns sanoi taiston jälkeen. ”Uskoin kuitenkin koko ajan, että voisin voittaa tällä viikolla.”

Yksi ratkaisevista hetkistä voittotaistelussa oli se, kun Skinns onnistui upottamaan viiden metrin birdie-putin kolmanneksi viimeisellä reiällä. 

Vaikka toiseksi sijoittuneet Jared Wolfe ja Zedcheng Dou kavensivat eron lyöntiin tehtyään birdie toiseksi viimeiselle, Skinns onnistui pitämään lyönnin johdon loppuun saakka, eikä uusintaan jouduttu menemään.

Tässä Skinns tekee up&downin viimeisellä reiällä:

Rahaa piti ansaita ruokalähettinä

Koronaepidemian vuoksi myös PGA Tourin paikat jäädytettiin, eikä viime kauden päätteeksi yksikään pelaaja noussut pääkiertueelle Korn Ferry Tourilla.

Sen sijaan viime kaudella hankitut ranking-pisteet ynnättiin tämänvuotisten kanssa. Skinnsin pelit eivät viime kaudella onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, joten hän lähti tällä kaudella hakemaan paikkaa melkoiselta takamatkalta, sillä hän ei mahtunut rankingissa 80 parhaan joukkoon.

Heikosti sujuneet pelit ja koronan vuoksi perutut kilpailut aiheuttivat Skinnsin perheen talouteen aukkoja, joita hän joutui paikkaamaan tekemällä ruokalähetin töitä kotiosavaltiossaan Georgiassa.

Eilien voitto tuotti Skinnsille 135 000 dollaria nostaen kausiansiot yli 300 000 dollarin, joten vaikka kiertueammattilaisen kulut ovat melkoiset, pahimmat rahahuolet lienevät nyt takana ja hän päässee keskittymään täysipainoisesti ensi kauteen PGA Tourilla.

Korn Ferry Touria on jäljellä vielä kolme finaalikilpailua, joissa nyt 25 parhaan ulkopuolelle jääneillä on vielä mahdollisuus ansaita kortti kiertueella. Yksi heistä on European Touriltakin tuttu Peter Uihlein, joka putosi viime viikon kilpailussa ulos 25 parhaan joukosta. 

Tunnetuimmat pelaajat, jotka nyt varmistivat paikan PGA Tourilla, ovat yhdysvaltalaiset Will Zalatoris ja David Lipsky. Zalatoris on pelannut häikäisevästi majoreissa ja PGA Tourilla, jossa hän on pelannut kutsujen varassa. Lipsky rakensi puolestaan pitkään ammattilaisuraansa European Tourilla, josta hänellä on kaksi voittoa.

PGA Tour -kortin varmistaneet:

 1. Stephan Jaeger
 2. Mito Pereira
 3. Chad Ramey
 4. Taylor Moore
 5. Taylor Pendrith
 6. Greyson Sigg
 7. Davis Riley
 8. Jared Wolfe
 9. Will Zalatoris
 10. Lee Hodges
 11. Adam Svensson
 12. David Lipsky
 13. Brandon Wu
 14. Max McGreevy
 15. Paul Barjon
 16. Andrew Novak
 17. Dylan Wu
 18. Seth Reeves
 19. Cameron Young
 20. Nick Hardy
 21. Curtis Thompson
 22. David Skinns
 23. Ben Kohles
 24. Brett Drewitt
 25. Austin Smotherman

Etsi luettavaa