Hyppää sisältöön

Todellinen golfmaraton – Pitkälä ja Rantanen pelasivat 42,2 kilometriä golfia

Jari Pitkälä ja Mikko Rantanen pelasivat golfia 42

Reilun neljän ja puolen tunnin golfkierros on monelle pelaajalla arkipäivää. Speedgolfarit Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä pelasivat samassa ajassa viisi kierrosta.

MITÄ YHTEISTÄ on golfkierroksella ja harrastajakuntoilijan maratonjuoksulla? Oikea vastaus kuuluu, että kumpaankin suoritukseen kuluu aikaa noin neljä tuntia.

Nyt tiedetään myös se, paljonko kuluu aikaa, kun yhdistää golfin pelaamisen ja maraton-juoksun: 4 tuntia 43 minuuttia. Tähän aikaan päätyivät tänään speedgolfarit Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä, jotka pelasivat viisi kierrosta golfia juosten. 

Koska maratonmatka 42,2 kilometriä ei olisi aivan täyttynyt pelkästään golfia pelaamalla, kaksikko juoksi puolentoista kilometrin lenkin päivän ensimmäisen avauksen jälkeen.

Lopussa he joutuivat vielä juoksemaan viimeisellä reiällä vähän siksakkia, että tavoitematka saatiin täyteen.

”Tämä oli testi, että miten tässä oikein käy”, hyvävoimaisen kuuloinen Rantanen sanoi GoGolfille. ”Fiilis on huomattavasti parempi kuin normaalimaratonin jälkeen.”

MIESTEN TAVOITTEENA oli pelata golfmaraton alle neljän ja puolen tunnin, mutta jo aikaisessa vaiheessa kävi selväksi, että Rantanen ei siihen yllä.

”Minulla on ollut speedgolfin SM-kisojen jälkeen takareisien kanssa ongelmaa, ja tänään takareisi iski kiinni. Tokan rundin jälkeen juokseminen alkoi tuntua ilkeältä”, Rantanen harmitteli.

”Kun kipuun turtui, niin sen jälkeen juoksu meni ihan ok”, hän sanoi.

Lopulta myös Pitkälän piti taipua ja kaksikko saapui kierroksen maaliin yhtä matkaa. Rantasen mukaan Pitkälällä on kaksikosta hieman kovempi juoksukunto.

”Itse juoksisin maratonin alle neljän tunnin. ”Jortella” (Pitkälä) aikaa kuluisi todennäköisesti noin 3 tuntia 40 minuuttia” Rantanen arvioi.

RANTANEN JA Pitkälä lähtivät Pickala Golfissa pelattuun kokeiluun kukonlaulun aikaan tasan klo 6, kun kuu vielä möllötti taivaalla. 

Miehet pelasivat kierrokset yhdellä mailalla, ja rautakuutonen oli kummankin pelaajan valinta. Rantanen pelasi kierrostulokset 80+87+90+87+84 eli keskiarvoksi muodostui 85,6 lyöntiä. Pitkälän kierroskeskiarvo oli 87,4 (88+84+86+87+92).

He aloittivat urakan Forest-kentältä, jonka he pelasivat kertaalleen. Sen jälkeen oli vuorossa kaksi Park-kierrosta putkeen ja lopuksi vielä kaksi kierrosta Seasidella. Pickala Golfissa on yhteensä kolme 18. reikäistä kenttää.

Rantanen oli onnessaan varsinkin ensimmäisen kierroksen tuloksestaan. Viimeisellä reiällä hänellä oli noin seitsemän metrin putti tulokseen 79. Tulos 80 on kuitenkin hänen uransa paras yhdellä mailalla. Birdiejä hän laski tehneensä viiden kierroksen aikana yhteensä viisi.

Golfmaratonin jälkeen molemmat ihmettelivät sitä, kuinka nopeasti aika kului juostessa.

”Yleensä maratonilla alkaa laskea puolivälin jälkeen minuutteja, milloin se on ohi. Nyt ei tullut oikeastaan sellaista fiilistä. Jos ei ole maratonia juossut, niin suosittelen sen kokeilemista golfia pelaamaalla”, Rantanen sanoi.

 

KAKSIKOLLA ON vielä kauden päätapahtuma edessäpäin, sillä molemmat osallistuvat Yhdysvalloissa, New Yorkin osavaltiossa pelattaviin speedgolfin MM-kisoihin. Ne pelataan seitsemän viikon kuluttua, ja Rantanen lähtee matkaan mitalin kiilto silmissä.

”Peruskuntokausi oli tässä. Nyt keskitytään vauhdin lisäämiseen ja haetaan maailmanmestaruus kotiin”, Rantanen heitti.

”Sijoitus mitaleille on ihan realistinen. Voittoon vaaditaan todella hyvää golfia. Ei se niin kauhean kaukana ollut viimeksikään.”

Edellisen kerran Rantanen osallistui MM-kisoihin kaksi vuotta sitten. Tuolloin hänen kisaurakkansa päättyi loukkaantumiseen.

 

Etsi luettavaa