Hyppää sisältöön

Tiukat US Openin karsinnat takana: Pieters ja Kinhult matkaavat Pebble Beachiin

Thomas Pieters otti paikan US Openiin

US Openin karsinnassa jaettiin lopulta 14 paikkaa ja kaksi varasijaa Walton Heathissa Lontoossa. Paikat jakautuivat tasaisesti, mutta suomalaiset jäivät ulos.

US Openin karsinta Walton Heathissa antoi lopulta pelipaikan 14 pelaajalle Pebble Beachiin. Sen lisäksi jaossa oli kaksi jonotuspaikkaa kilpailuun. Suomalaiset jäivät lopulta selkein marginaalein ulos. Karsintarajaksi muodostui -7, jolla pääsi viiden pelaajan uusintaan. Sen voitti Renato Paratore Italiasta. 

Koko karsinnan voittajaksi selviytyi ylivoimaisesti Etelä-Afrikan Dean Burmester tuloksella -16 (63-65). Kakkonen oli Englannin Sam Horsfield (-12). Marcus Fraser Australiasta oli kolmas yhdessä Clement Sordetn kanssa ja ranskalaisväriä lisäsi Matthieu Pavon seuraavalla sijalla. 

Muut paikan saaneet olivat: Lee Slattery, Marcus Kinhult, Rhys Enoch, Adri Arnaus, Justin Walters, Daniel Hillier (am), Thomas Pieters ja Merrick Bremner. 

Suomalaisista Tapio Pulkkanen pelasi tulokset 72-70 (-2) ja Kim Koivu oli samassa tuloksessa, mutta jätti pelaamatta viimeiset kolme reikää. 

USA:n puolella suomalaisväriä karsinnoissa edusti ainakin Joachim Altonen. Jokke teki esikarsintakierroksellaan yhdeksän birdietä, mutta päätyi tuloksellaan -4 ensimmäiselle varasijalle varsinaiseen finaalikarsintaan. 

”Tuli lyötyä yksi puu-3 outtiin ja se jäi toki harmittamaan. Olisi ollut hauska pelata finaalikarsinnassa paikasta Pebble Beachiin”, GoGolfin entinen USA:n kirjeenvaihtaja kertoi puhelimessa. 

US Open käynnistyy puolentoista viikon päästä Kaliforniassa Pebble Beachin kentällä. Kisa on Suomessa nähtävissä Viasatin ja Ruutu +:n -kanavilla. 

Etsi luettavaa