Hyppää sisältöön

Timo Karvisen 3 oppituntia livenä lauantaina: ”Pelaamiseen liittyvät kurssit käynnistyvät keväällä”

Timo Karvinen tarjoaa lauantaina kolme 30 minuutin opetussessiota osana Golfmessujen ohjelmaa.

GoGolfin päävalmentaja on lauantaina Golf Sky Tampereella, jossa hän pitää virtuaalisina järjestettävien Golfmessujen kanavilla suorina nähtävät opetustunnit klo 13.30, 14.00 sekä 15.30.

Opetustunnit ovat olleet Golfmessujen suosituimpia osasia vuosikausien ajan. 

Kotimaisten huippuvalmentajien perusopit ja vinkit golfkauden alla kiinnostavat ja antavat virikettä harjoitteluun.

Timo Karvinen ahkeroi lauantaina vetämällä 30 minuutin tiivistettyjä opetussessioita yhdessä Finnish Tourin johtajan, ammattilaispelaaja Jani Perttilän kanssa.

“Tavoitteeni on opastaa ja nostaa esiin  perusasioista tärkeimmät, sekä antaa evästä oman harjoittelun tehostamiseksi”, Karvinen kertoo. 

30 minuutin mittaisia opetussessioita on kolme, kullakin on oma aiheensa.

Ensimmäisessä keskitytään bägin eniten käytetyn mailan toiminnan tehostamiseen.

Timo Karvisen valmennettava Sami Välimäki oli Tokion olympialaisissa miesten sarjan ylivoimaisesti paras puttaaja lahjomattomalla Strokes Gained -tilastolla.KUVA: GETTY IMAGES

“Putin harjoitteluun vain harva käyttää riittävästi aikaa. Käyn läpi perusasioita ja tehokkaita harjoitteita.” (13.30-14.00)

Svingiin ja täyteen lyöntiin Karvinen jakaa oppejaan kahteen otteeseen eri kulmasta.

“Ensimmäisessä näytämme kuinka nykyaikaisen 3-D svingianalyysin kykenee tekemään suoraan videolta.”

”Samassa yhteydessä esittelen myös opetustyössä ranteiden toimintaa ja asentoja mittaavan HackMotion apulaitteen toimintaa.” (14.00-14.30)

Trackmanin tärkeimmät mittarit lyönnin kehittämiseen

Kolmas oppitunti käsittelee Suomessa viimeisten vuosien aikana räjähdysmäisesti suosiotaan kasvattaneen Trackmanin tehokasta käyttöä harjoittelun apuna.

“Trackman on upea apuväline, jossa mielestäni turhan yksipuolisesti painoalasten numeroille”, mailanpään- ja pallon nopeuksille”, Karvinen kärjistää tarkoituksella ja varsin perustellusti.

“Laite antaa lyönnin kehittämisen osalta runsaasti muita seurattavia mittoja, joita käymme läpi. On hyvin oleellista tiedostaa mitä reittiä maila kulkee ja minne pallo lapaan osuessaan lähtee”, Karvinen avaa opetusjaksonsa päällimmäisiä aiheita (15.30-16.00)

Pelaamisen kehittämisen kursseja tulossa

GoGolfin päävalmentajan työnkuvaan kuuluu kurssitoiminnan suunnittelu ja kehittäminen yhdessä tiiminsä kanssa.

“Tulossa on Antti Vaalaksen kanssa suunittelemaamme kurssitusta pelaamisen parantamiseen. Hyvin yleinen haastehan on se, että rangella toimii, mutta kentällä paketti ei pysy kasassa.”

“Tavoite on antaa malleja siitä, kuinka harjoitusalueilla kehitetyt taidot viedään kentälle,käydä kentällä läpi haastavia tilanteita ja lyöntivalintoja”, Karvinen raottaa esirippua kurssituotteille jotka tuodaan markkinoille kevään aikana.

Golfmessuilla on lauantaina tarjolla huippuluokan opetusta, josta kaikentasoiset pelaajat saavat ajatuksia ja innostusta omaan harjoitteluunsa.

Golfmessujen ohjelma

Etsi luettavaa