Hyppää sisältöön

Timo Karvinen vie Sami Välimäen ja Kalle Samoojan olympialaisiin: ”Kymmenen joukkoon kaikki mahdollisuudet”

Timo Karvinen

Kalle Samooja sekä Sami Välimäki ovat iskussa lähtiessään lauantaina Japaniin, jossa he taustaryhmineen saavat valmistautua torstaina käynnistyvään kisaan omassa rauhassaan.

Suomea Tokion olympialaisissa edustavat Kalle Samooja ja Sami Välimäki pelasivat tiistaina valmentajiensa Mika Piltzin ja Timo Karvisen silmien alla Linna Golfissa kotimaisen kenraaliharjoituksen.

”Kalle pelasi vakuuttavasti viisi alle. Tavoite Vanajanlinnassa oli ottaa ilman suurta agendaa yhteinen kokoontuminen, luoda henkeä”, kertoo miesten valmentajana matkaan lähtevä Karvinen.

Samoojan ja Välimäen tueksi Japaniin matkustavat myös caddiet Daniel Mulvay ja Väinö Viitaharju, sekä molempien fysiona toimiva ruotsalainen Pierre Johansson.
”Fysion rooli Tokion varmasti helteisissä oloissa on on tavallistakin suurempi. Pierre toimii nykyään kaikkien neljän suomalaisen  pääkiertueella pelaavan fysiona, ja tietää 22 vuoden Tour-kokemuksella, kuinka huippugolfarin lihaksistoa huolletaan poikkeavissa olosuhteissa ennen ennen ja jälkeen suorituksen”, Karvinen vakuuttaa.

Sami Välimäen henkilökohtaisena valmentajana toimiva Karvinen uskoo suojattinsa mahdollisuuksiin olympialaisissa.

”Samin vuoro onnistua tuli jo  kenraaliharjoitusta  seuraavana päivänä Pirunpellon kentällä Lakeside Golfissa. Tulos oli seitsemän alle. Hänellä on ollut hankaluuksia pallon starttisuunnan laajan haitarin johdosta, nyt olemme saaneet asiaa mallilleen.”

Karvinen tuntee myös Kalle Samoojan jo tämän juniorivuosilta 
”Olin Kallen maajoukkuevalmentajana kolmen kauden ajan. Muistan hyvin yhteisen ensimmäisen maajoukkuematkamme Hollantiin. Japanissa roolit ovat selkeät. Yhdessä tutustutaan kenttään, keskustelen  ja autan pelaajia tarvittaessa. Uskon, että tällä tiimillä olemme erittäin hyvin samaan hiileen puhaltava joukkue.

Järkevä valmistautuminen on avain menestykseen

Suomalaisryhmä lentää Tokioon Lontoon kautta, sillä Finnairin suora lento lauantailta on peruttu.

”Olemme varautuneet Japanin päässä aikaa vieviin maahantulotarkastuksiin. Maanantaista eteenpäin tutustutaan kenttään. Yhteisen näkemyksen mukaan teemme nuotit normikäytännön mukaan vasta kisapaikalla. Ylivalmistautumiseen emme halua sortua, tämä on merkityksellinen kisa, mutta rutiinit on hyvä pitää ennallaan.”

Suomen golfjoukkueet asuvat erillään muusta olympiajoukkueesta, sillä golfkenttä sijaitsee toisella puolella Tokiota, lähes kahden tunnin ajomatkan päässä kisakylästä.

”Ymmärtääkseni saamme olla kuuden hengen porukassamme rauhassa. Omalla autolla vedetään väliä hotelli ja kenttä. Suunnitelma maistuu sikäli erittäin hyvältä Muita aktiviteetteja ei ole luvassa”, Karvinen kertoo.

Timo Karviselle työkomennus Japaniin on uran kolmas. Hän oli Riikka Hakkaraisen valmentajana Japan Ladies Openissa 2000-luvulla, sekä Sveitsin maajoukkueen koutsina MM-kisoissa.

”Nyt tiedän tavallistakin varmemmin sen, että Japanista en näe käytännössä kuin klubin, kentän sekä hotellista betoniseinät”, Karvinen naurahtaa.

Kymmenen joukkoon on eväät

Japanisssa miesten golfkisaan liittyy valtavia odotuksia Mastersin voittajan Hideki Matsuyaman ollessa  yksi suurimmista suosikeista

Japanisssa miesten golfkisaan liittyy valtavia odotuksia Mastersin voittajan Hideki Matsuyaman ollessa yksi suurimmista suosikeista

GETTY IMAGES

Kilpailua isännöivä Kasumigaseki Country Club on yksityisklubi, joka on järjestänyt useita merkittäviä turnauksia. Suurin näistä on vuoden 1957 World Cup.
Kilpailussa on mukana 60 pelaajaa, joista käytännössä puolet voidaan luokitella maailmantähdiksi ja mahdollisiksi voittajiksi. Yksikään edellisen kerran mitalikolmikosta Justin Rose, Henrik Stenson, Matt Kuchar ei mahtunut mukaan.

Samoojalla on tältä kaudelta koviakin näyttöjä, mutta edelliset viikot ovat ollee vaikeita. Sami Välimäen ote edellisvuoden loistokkaaseen startttikauteen on ollut varsin vaisu, mutta potentiaali on todella kova.

”Kymmenen joukkoon yltäminen olisi erittäin vahva suoritus. Se vaatii kokonaisvaltaista onnistumista, ja mieluusti todella hyvää starttia kisalle. Kaikki siitä ylöspäin olisi bonusta”, Timo Karvinen muistuttaa lopuksi.

Kasumigaseki Country Club

Etsi luettavaa