Hyppää sisältöön

Timo Karvinen: Symmetrinen alkuasento on yksinkertaisen putin perusta

Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja

Putatessa kannattaa kiinnittää huomioita perusasioihin, kirjoittaa huippuvalmentaja Timo Karvinen.

Mitä enemmän käytän teknologiaa valmennuksessani apuna, sitä useammin palaan puttivalmennuksessa alkuasennon perusasioihin. Tämä johtuu siitä, että geometrisesti symmetrisen liikkeen synty lähtee neutraalista alkuasennosta.

Hyvässä alkuasennossa vartalon linjaus ja kulmat ovat symmetriset, jolloin vartalon molemmat puolet toimivat tasapuolisesti. Puttiliike tuotetaan ylävartalon suurista lihasryhmistä, jolloin ranteiden ja käsivarsien liikettä kompensoivat mahdollisuudet tulee sulkea pois.

Grippi ja rannekulmat

Mailan tulisi sijaita kämmenmonttujen suuntaisesti, jolloin mailan varren linja jatkuu kyynärvarren suuntaisesti. Kämmenet ovat samassa suhteessa varren alla, jolloin peukalon ja etusormen välinen viiva osoittaa saman verran sivuille. Näin ranteissa on mahdollisimman pieni kulma ja kulmat näyttävät edestä symmetrisiltä.

Mailan tulisi sijaita kämmenmonttujen suuntaisesti.

Mailan tulisi sijaita kämmenmonttujen suuntaisesti.

Kyynärkulmat

Kyynärpäiden tulisi olla kääntyneet sisäänpäin kohti kehoa parantaakseen käsivarsien ja vartalon yhtenäisyyttä. Kun kyynärkulmat ovat symmetriset, toinen käsi ei pääse liikaa hallitsemaan liikettä.

Harjoittele symmetriaa peilin avulla ja tee siitä oma toistojen avulla. Kyynärkulmat pysyy muuttumattomana läpi putin.

Putatessa kyynärpäiden tulisi olla kääntyneet sisäänpäin.

Putatessa kyynärpäiden tulisi olla kääntyneet sisäänpäin.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa