Hyppää sisältöön

Timo Karvinen opettaa: ”Pitkä lay-up raffista”

Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja

Majorturnauksissa olemme nähneet vahvaksi kasvanutta raffia muutaman metrin päässä väylästä. Opin tämän lyönnin kilpailun harjoituskierroksella eräältä brittipelaajalta joka löi hämmästyttävän hyvin raffiin uponneen pallon.

Raffiin uponneen pallon osumapuhtaus on ensimmäinen haaste. Kun pallo on syvällä, väliin jäävä heinä vähentää osuman energiaa ja etäisyyskontrolli on hankalaa. Jos haluat edetä pitkälle esimerkiksi par 5:n toisella lyönnillä, suosittelen hybridiä. Avaa lapaa vähän ja käytä pohjan takaosaa bouncena. 

Timo Karvinen kertoo miten raffista lyödään pitkälle

Timo Karvinen kertoo miten raffista lyödään pitkälle

Timo Karvinen

Timo Karvinen

Alkuasennossa pallon paikka keskellä, taakseviennissä painopiste pysyy pallon yläpuolella varmistaen jyrkän osumakulman. Lyö mailan bounce pallon alle jolloin maila luistaa raffista läpi nostaen pallon nopeasti ylös.

Timo Karvinen

Timo Karvinen

Lentokaari on matala, näyttäen yläkierteiseltä. Pallo rullaa pitkälle joten lyönti tulee suunnata väylää pitkin. Ennen lyönnin valintaa tulee tietysti arvioida lyönnin sisältämät riskit ja varmistaa onko ylipäätänsä mahdollista saada kohtuullista osumaa palloon.

Usein kuitenkin hybridillä lyöty raffilyönti on pidempi kuin esimerkiksi vastaavasta paikasta rauta 7:llä lyöty varmempi vaihtoehto. Lyönti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen eikä vaadi paljoakaan harjoittelua kun tunnistat sen perusperiaatteet. 

Etsi luettavaa