Timberwise Finnish Open päättyi Viktor Edinin onnenkyyneliin – edellisestä suomalaisvoitosta seitsemän vuotta

Viktor Edin oli ennen kisaa maailmanlistalla 1445:s parhaana saavutuksenaan yksi top-10 sijoitus Nordic Leaguella. KUVA: Juha Hakulinen

Alastaro Golfissa pelatun Timberwise Finnish Open Hosted by Jaakko Mäkitalo kisan voittaja oli edellisvuonna karsiutunut Viktor Edin. Päivän parhaan tuloksen (68) pelannut Edin käytti kolmeen kierroksen yhteensä 211 lyöntiä, joka on viisi alle parin.

Voittokamppailu oli tiukkaa, Viktor Edin kukisti maanmiehensä Niclas Weilandin lopulta kahden lyönnin marginaalilla. Kolmaskin sija meni länsinaapuriin, kun Fabian Sundén pelasi tuloksen -2.

Alastarolla nähtiin myös suomalaisia ilonaiheita, joita tarjosivat Tyko Tuohimaa ja Antti-Jussi Lintunen. He jakoivat neljättä sijaa tuloksessa -1.

Ruotsalaiskaverusten kaksintaisto

Ammattilaisuransa ensimmäisen voiton ottanut Edin aloitti viimeisen päivän vauhdilla chippaamalla ykkösreiällä eaglen reikään. Hyvä meno jatkui aina reiälle 12 asti, jossa hän hölmöili tuplabogin chipin ja kolmen putin jälkeen.

”Siihen asti kaikki oli hyvin. Mutta loppukierroksen keskityin vain pelaamaan kaveriani Niclasta (Weiland) vastaan. Olin kaksi lyöntiä häntä perässä siinä vaiheessa”, Edin kertoi.

Loppukierros olikin Ediniltä hyvä, sillä hän pelasi jäljellä olevat reiät kaksi alle parin, joka riitti lopulta voittoon asti. Palkintojenjaossa nähtiin varsin tunteellinen voittaja.

”Tämä oli ensimmäinen voittoni ammattilaisena. Ensimmäiset kaksi vuotta ammattilaisena ovat olleet todella vaikeita. Äiti ja isä ovat suurimmat tukijani”, Edin sanoi ääni väristen ja silmät kostuen.

”Lupasin, etten ala itkeä täällä. Kiitos Alastarolle ja Timberwiselle tämän kilpailun toteuttamisesta.”

Antti-Jussi Lintunen ja Tyko Tuohimaa ilonaiheina

Parhaiksi suomalaisiksi venyttäneet Tyko Tuohimaa ja Antti-Jussi Lintunen pelasivat molemmat lauantaina viisi viimeistä reikää neljä alle parin. Tuohimaan kiri huipentui komeaan eagleen päätösreiällä.

”Pelattiin tiistaina harkkakierros, mutta käytiin keskiviikkona pelaamassa vielä viimeiset viisi reikää uudelleen. Päätimme silloin, että jos pelaa viimeiset reiät hyvin, voi tienata hyvän sijoituksen”, Tuohimaa kertoi.

Antti-Jussi Lintunen lähtee seuraavaksi hakemaan menestystä Pariisin Ryder Cup -kentältä, Le Nationalilta.
KUVA:JUHA HAKULINEN

Lintuselle neljäs sija oli todella mieluisa, sillä hän meinasi vetäytyä kilpailusta ensimmäisen päivän jälkeen sairastelun takia. Lopulta tiukka loppurutistus nosti Lintusen hyvään sijoitukseen, joka miellytti seuraavaksi Ranskaan amatöörien MM-kisoihin suuntaavaa pelaajaa.

”Kaiken kaikkiaan hyvä viikko. Alkoi tänään vaan keittään, kun olin kaksi yli parin, ja sitten sain homman kääntymään. Tämä oli kiva, kun tästä sai vähän fyrkkaakin”, amatöörisääntöjen puitteissa rahaa vastaanottanut Lintunen iloitsi.

Suomalaisia oli 20 parhaan joukossa oli yhdeksän. Myös kilpailun isäntänä toiminut  Jaakko Mäkitalo (+4) venytti top 20:een.

Neljättä kertaa pelattu Timberwise Finnish Open Hosted by Jaakko Mäkitalo oli jälleen kerran huipputapahtuma. Alastarolla puhalletaan yhteen hiileen tapahtuman aikaansaamiseksi, ja vapaaehtoisia riittää kisan järjestelyissä. Ensi vuoden kilpailusta ei ole vielä tehty päätöksiä, niiden aika on myöhemmin.

LÄHDE: Golfliiton tiedote

Vierasvoittojen putki Finnish Openissa on tuskastuttavan pitkä

Viktor Edinista tuli kuudes perättäinen ulkomaalaisvoittaja Nordic Leagueen kuuluvassa kolmoskiertueen kisassa. Finnish Openin viidestä edellisestä ykkösestä kolme on ruotsalaisia, kaksi tanskalaisia.

Kenestäkään heistä ei toistaiseksi ole kuoriutunut vielä pääkiertueiden pelaajaa.

Sinä aikana kun Finnish Openia on pelattu NGL:n osana, kotimaisista ovat voittoon yltäneet Jaakko Mäkitalo (2006), Thomas Sundström (2007) sekä Tapio Pulkkanen (2012,2015).

Hieman kärjistäen voidaan sanoa, että Ruotsin ja Tanskan kolmostason pelaajat ovat viimeisissä kuudessa Finnish Openissa pyyhkineet isännillä lattiaa.

Alex Hietala oli toki 2018 toinen, Sami Välimäki on saavuttanut Finnish Openissa kolmannen ja neljännen sijan.

Roope Kakko oli neljäs 2018, samoin Tuohimaa ja Lintunen lauantaina päättyneessä kisassa.

Edellisvuoden kisa oli mahalasku, vain Saku Halonen (13.) mahtui 24 ensimmäisen joukkoon

Nordic Leaguen kotikisan pitkä voitoton putki ei tee tilanteesta vielä katastrofia

Kun sen yhdistää kotimaisten pelaajien vähäiseen panostuksen NGL:n kisoihin herää kysymys, mitä reittiä pitkin pääkiertuetta kohden ovat tulossa seuraavat huippumme?

Alastaron kisaa isännöivälle Mäkitalon perhedynastialle on todellakin syytä nostaa hattua ja kumartaa neljän perättäisen kisan järjestämisestä.

Yhdeksän kotimaista pelaajaa 20:n joukossa on paras nosto joka suomalaisittain voi kisasta poimia.

Voitto olisi kuitenkin antanut huomattavasti paremman ponnistuspohjan Golfliitolle tulevan kauden Finnish Openin järjestelyoikeuksien markkinoimiseen.