Hyppää sisältöön

Tilastot eivät valehtele: Maailman parhaat ovat nyt nuorempia kuin koskaan

Tommy Fleetwood ja Jon Rahm edustavat nuorta sukupolvea maailman golfhuipulla

Golf.com tutki asian ja pitkään ollut oletus varmistui. Maailman parhaat golfarit ovat nyt nuorempia kuin koskaan.

Vielä vuonna 2009 olimme lähellä nähdä maailman suurimman ihmeen kun lähes 60-vuotias Tom Watson oli voittaa The Openin. Toki edelleen vanhukset pärjäävät ajoittain todella hyvin nuorten sarjoissa, mutta maailman parhaat ovat nuorempia kuin koskaan. 

Tutkimuksen mukaan vuosien 1987 ja 1996 välillä maailman sadan parhaan pelaajan keski-ikä nousi 32.3 vuodesta 36.5 ikävuoteen. Tästä hetkestä vuoteen 2004 asti parhaiden ikä pysyi likipitäen samana. 

Kuvasta käy ilmi miten sukupolvenvaihdos golfissa on tapahtunut.

Kuvasta käy ilmi miten sukupolvenvaihdos golfissa on tapahtunut.

Golf.com

Vuoden 2004 jälkeen alkoi todellinen nuorennosleikkaus. Adam Scott, Justin Rose, Ian Poulter ja kumppanit saapuivat golfmaailman tietoisuuteen. Muutaman välivuoden jälkeen oli jo Jason Dayn, Rory McIlroyn ja Dustin Johnsonin vuoro. 

Maailman kymmenen parasta pelaajaa on toinen hyvä mittari. Terävin kärki on tällä hetkellä tilastojen mukaan nuorempi kuin koskaan. Tarkalleen ottaen peräti 100-vuotta nuorempi kuin vuoden 1994 kattaus. 

Vuoden 2017 tilastojen mukaan kärkikymppi oli keskimäärin 30-vuotias kun vuonna 1994 se oli keskimäärin tasan 40-vuotias. Kyseisessä tilastossa vanhin pelaaja Paul Casey olisi ollut juuri keskiarvossa vuoden 1994 listalla. 

Top-10 pelurit maailmassa ovat keskimäärin 30-vuotiaita.

Top-10 pelurit maailmassa ovat keskimäärin 30-vuotiaita.

Golf.com

 

Etsi luettavaa