Hyppää sisältöön

Tilastokatsaus – Jiménezilla paras kierroskeskiarvo, Korhonen paras suomalainen monessa tilastossa

Tapio Pulkkanen

Sukelsimme hetkeksi European Tourin tilastojen syövereihin. Niistä paljastui mielenkiintoisia juttuja.

Eniten eagleja

Tusinan verran kaksi alle parin tuloksia on tehnyt kaksi pelaajaa: Englannin Matthew Southgate ja Tanskan Jeff Winther. Hieman yllättävää on se, että kumpikaan pelaajista ei kuuluu kiertueen pitkälyöntisien joukkoon.

Suomalaisista eniten eagleja on tehnyt Tapio Pulkkanen, jolla on kuusi ”ilkkaa”. Mikko Korhonen on tehnyt neljä eaglea ja Mikko Ilonen on tehnyt yhden.

Pienin kierroskeskiarvo

European Tourilla vain yhdellä miehellä kierroskeskiarvo on alle 69 lyöntiä. Hän on yllättäen Miguel Ángel Jiménez, joka on tosin pelannut ainoastaan 16 kisakierrosta.

Kovempi saavutus on Rory McIlroyn 69,31 lyönnin keskiarvo, joka on syntynyt pääasiassa majoreissa ja muissa isoissa kisoissa, jotka pelataan vaikeilla kentillä.

Pulkkasen kierroskeskiarvo on 71,98, Ilosen 70,98 ja Korhosen 70,66.

Vähiten bogeja per kierros

Kun pelaaja tekee vähän bogeja, tulos on yleensä hyvä. European Tourilla tällä kaudella parhaiten on bogeja onnistunut välttämättään Hollannin Joost Luiten ja Etelä-Afrikan Hennie Otto, jotka ovat tähän mennessä tehneet ainoastaan 2,21 bogia per kierros. Luitenilla on kisakierroksia takana 34 ja Otolla 14.

Suomalaisista Korhonen on onnistunut välttämään bogit parhaiten. Hän on tehnyt vain 2,44 bogia per kierros, kun Ilosen vastaava luku on 2,69 ja Pulkkasen 3,1.

Parhaat par 3 -pelaajat

European Tourilla 50 pelaajaa eli noin viidennes on onnistunut pelaamaan par 3 -reiät alle parin. Suomalaisista Ilonen ja Korhonen kuuluvat ilahduttavasti tähän joukkoon. Molemmat ovat pelanneet par 3:t tähän mennessä keskimäärin tulokseen 2,95:n lyöntiä. Tilaston kärjessä on JC Ritchie Etelä-Afrikasta. Hän pelaa par 3:t keskimäärin tulokseen 2,86.

Pulkkasen pitäisi petrata esityksiään par 3 -rei’illä, sillä hän on tässä tilastossa vasta sijalla 172, kun Ilonen ja Korhonen mahtuvat tässä tilastossa 15 parhaan joukkoon.

Eniten top 5 -sijoituksia

Espanjan Jorge Campillo on sijalla 13 kiertueen rankingissa, vaikka ei ole voittanut yhtään kilpailua. Sen sijaan top 5 -sijoituksia hänellä on enemmän kuin kenelläkään muulla: kuusi. Toisena tässä tilastossa on Rory McIlroy viidellä top 5 -sijoituksella. Myös pohjoisirlantilaiselta puuttuvat voitot tältä vuodelta. Sen sijaan kakkossijoja on sitäkin enemmän: kolme.

Korhosella top 5 -sijoituksia on peräti kolme, ja hän mahtuu sillä määrällä 15 parhaan joukkoon. Pulkkasella ja Ilosella on yksi top 3 -sijoitus tältä vuodelta.

 

 

 

Etsi luettavaa