Hyppää sisältöön

Tilander suunnitteli Rae Golfiin uuden harjoituskentän, jossa on yksi nerokas erikoisuus

Rae Golf harjoitusfasiliteetit paranevat uuden pienkentän myötä.

Rae Golfiin rakennettava par 3 -kenttää on höystetty yhdellä par 4 -reiällä. Kentän on suunnitellut Lassi Pekka Tilander.

Tallinnassa sijaitseva Rae Golf kehittyy, kun kentän yhteyteen rakennetaan uusi harjoituskenttä.

”Kyseessä on neljän hehtaarin maapläntti, johon on tarkoitus tehdä kuusi reikää. Rei’istä viisi on par 3:sia ja yksi on par 4”, Tilander kertoi GoGolfille.

Kentän lyhyin reikä on 70 metriä ja pisin 260 metriä. Mutta toisaalta kentässä on myös yksi hyvin erikoinen ominaisuus, jollaista ei ihan heti tule vastaan. Annetaan suunnittelijan itsensä kertoa siitä tarkemmin.

”Tarkoitus on, ettei kentällä ole lainkaan leikkuurajoja. Viheriöt ovat tietysti lyhyempiä, mutta kaikki muu alue on joko fore- tai väyläkorkeutta”, Tilander valottaa.

Tällä saavutetaan moniakin hyötyjä. Esimerkiksi jos kenttää ei ole pelaamassa muita henkilöitä, tilaa voi käyttää luovasti ja lyödä palloa kohteeseen eri paikoista. Toisekseen leikkuurajattomuus helpottaa kentänhoitoa.

”Aluetta on yksinkertaista hoitaa. Robottileikkuri voi pyöriä koko alueella, eikä tarvitse miettiä rajoja. Tästä tulee hoidollisesta näkökulmasta hyötyä”, Tilander näkee.

Tilanderin mukaan tiiauspaikoille tulee normaalin nurmen lisäksi myös hybridimuovimatot, joissa oikea nurmi kasvaa muovimatossa olevien reikien läpi. Tämä parantaa lyöntipaikkojen kestävyyttä. 

”Alunperin piti tulla myös muovigriinit, mutta asiakkaan toivomuksesta niistä tuleekin oikeat”, Tilander sanoo.

Kovaa vauhtia kehittyvä Rae Golf on työllistänyt Tilanderia vuodesta 2017 lähtien. Masterplanin lisäksi hän on suunnitellut alueelle uuden rangen ja lähipelialueet sekä uusinut yhdeksännen ja 18. reiän viheriöalueet.

”Myös kentällä on myös tehty pieniä muutoksia. Minulle tämä on ollut iso työ viimeisen neljän vuoden aikana”, Tilander kertoo.

Etsi luettavaa