Tiia Koiviston päivän paras tulos nosti kahdeksanneksi: ”Kaikki pelin osaset olivat kohdillaan”

Tiia Koivisto katkaisi Evian Resortissa tasan vuoden mittaisen jakson jakson, jonka aikana hän ei sijoittunut kertaakaan kymmenen joukkoon Kuva: Teemu Tyry

Tiia Koivisto (70-74-66,-3) loisti lauantaina päätöskierroksella kentällä, jossa hän voitti edellisvuonna saman kisan, Jabra Ladies Openin. Koivisto sijoittui kahdeksanneksi.

Voiton vei Linn Grant (-9) joka oli pitkään alakynnessä Celin Herbinin (-7) ja Anne Van Damin (-7) kanssa.

Ykköstila oli Grantille uran viides LET:lla. Se tuotti hänelle 45 000 €.

Ainakin kolme seuraavaa kisaansa Grant pelaa Yhdysvalloissa, jossa ei ammattilaisena (elokuu 2021- jälkeen) ole kilpaillut puuttuvan koronarokotteen takia.

Asetus purettiin vastikään. Oletettavaa on että ruotsalaistähti pelaa jatkossa huomattavasti enemmän valtameren takana.

Eurooppaan hänet tuovat varmuudella ainakin Evian Championship, The Women´s Open ja Solheim Cup.

Tiia Koivisto meni sahalaitaa ensimmäisessä Euroopassa pelatussa LET:n kisassa.

Torstain tulos (70,-1) nosti hänet viidenneksi. Toisella kierroksella (74,+3) mahdollisuudet kärkipäässä taisteluun näytttivät jo menneen, sijaluku oli 26:s ennen viimeistä päivää.

Lauantain kierroksen ensimmäiset kahdeksan reikää eivät sijoitusta parantaneet.

Yhdeksiköllä Koivisto teki kymmenen viimeisen reiän jakson ensimmäisen birdiensä.

Sisääntulossa hän tehtaili niitä vielä neljä lisää, joista kolme putkeen (14-16). Kaksi paria loppuun ja päivän paras tulos 66,-5 sinkautti hänet kahdeksanneksi.

Palkintorahaa Koivistolle tilitetään 7 350 €.

Sitoutuminen lyönteihin toi tarkkuutta

Kisan jälkeen Tiia Koivisto oli syystäkin tyytyväinen.

”Kaikki sujui. Osuin 16 kertaa oikealla lyöntimäärällä viheriöön. Tosi paljon niistä oli viiden metrin sisällä. Parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia, 2-3 metrisiä kierähti ohi.”

”Ratkaiseva vahvuus oli sitoutumiseni jokaiseen lyöntiin. Sen kanssa on ollut haasteita alkaneella kaudella”, Koivisto myönsi.

Edellisvuoden voittonsa huomioiden Koivistolla on koko uraltaan plakkarissa viisi sijoitusta kymmenen joukkoon LET:lla.

Evian Golf Resort Golf Clubin kenttää hän luonnehtii kotikenttäänsä Hirvihaaraa tutummaksi.

”Mäkisellä kentällä apua tuli myös käyttämästäni sähkökärrystä, jonka vuokrasin klubilta.”

Elina Nummenpää kurkki kierroksen aikana paikkaa kärkikymmenikköön. Kolmen kierroksen yhteistuloksella +2 sijoitukseksi tuli 21.

Ursula Wikström (+3) ei saanut parastaan irti. Viimeisen reiän tuplabogey pudotti hänet sijalle 24.