Tiia Koivistolla vahva nousu Czech Ladies Openissa – Matilda Castrenilla vaikea päivä Women´s PGA Championshipissa

Tiia Koivistolla on finaalikierroksella mainio mahdollisuus nousta kärkikikymmenikköön. Kuva: LET

Tiia Koivisto (74-69,-1) nousi sijalle 20:s LET:n Tsekin kilpailussa Royal Beroun Golf Clubilla. Finaalipäivään lähtee viiden lyönnin johdossa Intian Diksha Dagar (-10). Matilda Castrenin aamukierros (78,+7) major-turnauksen kolmantena päivänä pudotti hänet tuloslistalla jaetulle sijaluvulle 78.

Tuloslista eli vahvasti Czech Ladies Openin keskimmmäisellä kierroksella. Intian Diksha Dagar löysi vahvan vireen, pelasi tuloksen 65,-7) ja karkasi ylivoimaiseen johtoon.

Perjantain jälkeen johtanut Ana Dawson (68-76,par) menetti otteensa pudoten kauas kärkikymmenikön taakse.

Kakkostilaa jakavista kolmesta pelaajasta Espanjan Ana Belaez Trivino (-5) on ennakkoon kovin vastus.

Perjantaista kunnostautuneista suomalaisista Anna Backman (71-77,+4) putosi sijalta 11:s lopulta cut-rajan taakse.

Ursula Wikstöm (69-76,+1) on sijalla 43:s yhdessä Sanna Nuutisen (+1) ja Noora Komulaisen (+1) kanssa.

Tiia Koivisto nousi ilonaiheeksi parannettuaan tulostaan viidellä lyönnillä (74-69,-1). Sijoitus on 20:s, mutta eroa toiseen tilaan on vain neljä lyöntiä.

Backmanin lisäksi suomalaisista karsiutuivat Elina Nummenpää (+5) sekä Linda Osala (+6)

Matilda Castren putosi tuloslistan hännille

Matilda Castren (73-74,+5) pääsi 15 muun pelaajan tavoin viimeisellä tuloksella ja sijaluvulla 64:s kahdelle viimeiselle kierrokselle Baltusrol Golf Clubilla pelattavassa naisten majorissa.

Launtain urakka käynnistyi Castrenilla ja Sveitsin Morgane Metrauxilla kello 7.36 paikallista aikaa.

Castrenin startti päivään oli vaikea. Viisi reikää pelattuaan hän oli bogeyn ja tuplan tehneenä kolme yli kierrostaan.

Kun reikiä oli takana seitsemän, tilanne oli pariin nähden sama(+3), puttien määrä 17 tässä vaiheessa oli katastrofaalisen suuri, 2,42 puttia viheriötä kohden.

Birdejä ei kierrokseen mahtunut. Puttien määrä oli 38. Perustilastojen mukaan väyläosumia (11/14) ja viheriöosumia(13/18) oli varsin kelvollinen määrä.

Kahdella tuplalla ja kolmella bogeylla tulos oli seitsemän yli parin, 78 lyöntiä.
Metraux pelasi saman tuloksen.

Mikäli joku kentällä olevista pelaajista ei putoa heidän taakseen, pelaa Castren tai Metraux finaalikierroksen yksin merkkaajan kanssa, silä pelaajia on pariton määrä (79).

Women’s PGA Championship johti kahden kierroksen jälkeen Irlannin Leona Maguire (-5).

Elisa Viihde Viaplay näyttää kisan suorana lähetyksenä lauantaina kello 18.00-01.30