Hyppää sisältöön

Tiia Koivisto voimaharjoitelun vahvistamana syyskauteen: ”Tervetuloa Hirvihaaran Golfiin”

Tiia Koivisto voitti LETAS-rankingin kaudella 2020.

LET:lla ensimäistä kauttaan kiertävä Tiia Koivisto emännöi lauantaina naisammatitilaisten Nivos Ladies Pro -kisaa. Kilpailutauon aikana hän on hankkinut voimaa lyöntien pidentämiseksi.

Lauantaina kello 9.30 starttaavat yhteislähdöllä matkaan Hirvihaaran Golfissa Go Tiaa Openin ja Nivos Ladies Pro -kisan osallistujat.

Tiia Koivisto saa 18-reiän pro-amissa vastaansa  pääkiertueelle korttia taskussaan pitävät  Noora Komulaisen, Ursula Wikströmin, Sanna Nuutisen ja  Niina Liiaksen.

Muut osallistujat, Linda Henriksson, Krista Bakker, Karina Kukkonen  ja Leena Makkonen omaavat myös melkoiset meriitit.

”Meillä on hyvä henki keskenämme, siksikin on kiva olla tätä tapahtumaa tekemässä. Vaikka Finnish Tourin kisoja on tullut pelattua, naisten oma kisa toimii hyvänä lämppärina elokuun lopulla uudelleen käynnistyvälle LET:lle”, Koivisto iloitsee.

Ursula Wikströmillä ja Noora Komulaisella on lyhyt matka kotikentältään Talmasta Mäntsälään

Ursula Wikströmillä ja Noora Komulaisella on lyhyt matka kotikentältään Talmasta Mäntsälään

Teemu Tyry

Edellisestä kansainvälisestä kisasta on aikaa jo yli neljä kuukautta. Laakereillaan ei Koivisto ole ollut, vaan lajiharjoittelun lisäksi hän on ahkeroinut fysiikkatreeneissä Jesse Talikan ohjeistuksen mukaan.

”Lyön palloa normaalia pidemmälle, mutta voimaa hankkimalla tätä ominaisuutta pystyy kehittämään.”

Pornaisista Pohjois-Haagan urheilulukioon

Ammattilaisena Koivistolla on menossa neljäs kausi. Kolme ensimmäistä hän kiersi enimmäkseen Let Access Seriesia, jossa sijaluvut kauden päätteeksi menivät oikeaan suuntaan 34,18 ja 15. Kauden 2020 LET:n karsinnnoista oli tuliaisina kortti pääkiertueelle, eikä tähtien kohtaaminen ole huimannut.

Kauden avauskisassa Australiassa hän oli 11:s, plakkarissa on myös 25:s sija Etelä-Afrikasta. Pistelistalla Koivisto on kolmen kisan jälkeen korkeimmalla suomalaisista.

Golfuran starttia voidaan kuvailla verkkaiseksi.

”Asuin perheeni kanssa Pornaisissa Kotojärven kentän vieressä. En kuitenkaan syttynyt golfille, pidin lajia tylsänä. Kun sitten ensimmäisen kerran menin lyömään, ajatukset muuttuivat, hullaannuin golfiin.”

Aloittaesaan Koivisto oli jo 14-vuotias. Myöhemmin hän sai kesätyöpaikan Hirvihaaran kentältä Mäntsälässä, jossa toimi caddiemasterina viiden kauden ajan.

Kehittymistä lajissa nopeutti Pohjois-Haagan urheilulukioon siirtyminen. Sitoutumista lajiin voidaan pitää melkoisena, sillä matkaa kotoa kouluun oli yhteen suuntaan noin 45 kilometriä. 

Hirvihaaran Golf on muodostunut Tiia Koiviston kotikentäksi ja henkiseksi kodiksi. 

”Ilmapiiri on positiivinen, kenttä on keskellä luontoa. Täällä on helppoja sekä vaikeita väyliä metsän keskellä. Kaikki väylät erottuvat luonteeltaan toisistaan. Kaiken lisäksi kenttä on erittäin hyvässä kunnossa, joten suosittelen vierailua Hirvihaarassa.”

Nivos Ladies Pro on Hirvihaaran kaikkien aikojen merkittävin golftapahtuma.

”On meillä joitain aluetourin kisoja täällä ollut, mutta ei muistaakseni suurempaa. Nyt mukana olevista ammattilaisista moni on kyllä käynyt täällä aiemminkin pelaamassa, joten varmasti lauantaina nähdään hyvää ja rohkeaakin peliä. Voitto vaatii uskoakseni alle parin pelaamista”, Koivisto uumoilee.

Tiia Koivisto pääsee näyttämän taitojaan kotikentällään. LET:n kisat kaudella 2020 hän on pelannut Australiassa sekä Etelä-Afrikassa.

Tiia Koivisto pääsee näyttämän taitojaan kotikentällään. LET:n kisat kaudella 2020 hän on pelannut Australiassa sekä Etelä-Afrikassa.

Tristan Jones / LET

Palkintopotissa on 2000 euroa, josta voittaja kuittaa puolet, kakkonen 700 ja kolmas 300 euroa.

Koiviston LET-kausi jatkuu Tsekissä

Naisten pääkiertueen tauko päättyy elokuun puolivälissä, jolloin pelataan Scottish Open, yhteiskisa LPGA Tourin kanssa. Koivisto on 30:s varalla, joten pelipaikka tuskin aukeaa. Seuraavalla viikolla on ohjelmassa British Open.

Koivisto pääsee mukaan elokuun 28.-30. päivinä pelattavaan Tsekin kisaan, jossa on potissa 200 000.

LET:n kisoja joihin Tiia Koiviston kategorialla pääsee mukaan on loppukaudesta ohjelmassa viisi ennen Espanjan Aurinkorannikolla pelattavaa päätöskisaa.

”Saatan pelata myös muutaman kilpailun Let Access Seriesilla. LPGA Tourin karsintoja ei syksyllä järjestetä, joten tavoitteeni saada kortti valtameren taakse, siirtyy vuodella.”

Launtain amatöörikisaan, Go Tiia Openiin on paikkoja vapaana.

”Yleisö on tervetullut myös seuraaman Nivos Ladies Pro -kisaa,” Tiia Koivisto muistuttaa lopuksi.

Hirvihaaran Golf

Tiia Koivisto

Ladies European Tour

Etsi luettavaa