Hyppää sisältöön

Tiia Koivisto, Sanna Nuutinen ja Noora Komulainen Floridassa – Donald Trump paikalla pro-am päivänä omistamallaan kentällä

Tiia Koivisto osoitti nousukuntoa sijoittumalla kahdeksanneksi Ranskassa. Floridassa mittareina on monia maailmantähtiä ja rima menestykselle huomattavasti korkeammalla. Kuva: Getty Images

Aramco Team Seriesin henkilökohtainen- ja joukkuekisa käynnistyvät perjantaina iltapäivällä Trump International Golf Clubilla West Palm Beachissa. LET:n pelaajien lisäksi kisaan osallistuvat maailmantähdet Lydia Ko ja Lexi Thompson.

LET:n kilpailuista merkittävimpiä palkintosummaltaan pelaajille ovat miljoonan dollarin Aramco Team Seriesin tuplakilpailut.

108 osallistujaa pelaa kahden päivän aikana nelihenkisen joukkuekisan henkilökohtaisen kisan ohessa. Kolmantena päivänä joukkuetuloksiin vaikuttaneet 36 amatööriä ( yksi per joukkue) siirretään kentän laidalle, ja pelataan henkilökohtaisen sarjan finaalikierros.

Donald Trump on Saudi-Arabian luottomies golfmarkkinoilla

USA:ssa pelataan kolmantena vuonna peräkkäin yksi viidestä tapahtumasta. Jo edelliskaudella kisaa isännöi Trump Golfin omistama Trump Golf Links at Ferry Point New Yorkin kupeessa.

Trump Golfilla ja Saudi-Arabian valtion hallitsemalla säätiöllä, The Public Investment Fund (PIF), on laajamittaista yhteistyötä myös LIV Golfin kilpailujen isännöinnistä ympäri maailman sijaitsevilla huippukentillään ja resorteissa.

Kuluvan viikon aikana LET:n pelaajia kestitään Trump International Golf Clubilla Floridan West Palm Beachilla.

Kisan suurimmat suosikit ovat Aramco Team Seriesin kisoihin aiemminkin korvausta vastaan ostetut Lexi Thompson ja Lydia Ko, sekä LET:n terävimpään kärkeen lukeutuvat Aditi Ashok ja Linn Grant, joilla on kortti myös LPGA:lle.

Ashok johtaa LET:n pistelistaa. Hänellä on ansiolistallaan voitto Keniasta, toinen sija Saudi-Arabiasta ja kolmas tila Marokosta. Varsinaisella kiertueellaan (LPGA) maailman etevimpiin puttaajiin luokiteltu intialainen on ollut kuluvalla kaudella jo viides ja toinen.

Torstaina järjestetty pro-am oli yleisöltä ja medialta suljettu tilaisuus, johon Donald Trumpin ennakoitiin osallistuvan.

Oheinen twiitti raottaa asiaa sen verran, että entinen presidentti oli ainakin paikalla, ja asusta päätellen hän oli valmis näyttämään taitojaan.

Suomalaisista mukana ovat omilla kategorioillaan mukaan päässeet Tiia Koivisto ja Noora Komulainen. Sanna Nuutiselle järjestyi villi kortti. Ursula Wikström olisi myös mahtunut mukaan, mutta hän jätti kisan väliin.

Tiia Koiviston (startti 15.51) valitsi joukkueeseensa kapteenina Sveitsin Morgane Metraux. Ryhmän kolmas ammattilainen on Espanjan Maria Hernandez.

Sanna Nuutinen (startti 19.51) muodostaa joukkueen yhdessä italialaisen kapteeni Virginia Elena Cartan ja Saksan Alexandra Forsterlingin kanssa.

Noora Komulaisen (startti 14.39) joukkuetovereita ovat kapteeni Linnea Ström ja Elin Arvidsson, molemmat Ruotsista.

Nuutinen ja Komulainen sijoitettiin joukkueisiinsa arvalla viimeisellä kierroksella, sillä he eivät olleet kapteenien valintoja ensimmäisellä kierroksella.

Kaikissa joukkueissa on myös amatööri, jonka nettotulos kultakin reiältä käytetään, mikäli se on ryhmän kahden parhaan tuloksen joukossa.

Ruutu+ näyttää kilpailusta perjantaista sunnuntaihin suoria lähetyksiä, jotka käynnistyvät klo 23.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa