Hyppää sisältöön

Tiia Koivisto saa Madridissa kirittäjäksi menestysputkessa kulkevan Linn Grantin – Ruutu+ näyttää suorana klo 14.00-

Tiiia KOivisto on ollut alkaneella kaudella useimmissa LET:lla pelaamissaan kisoissa paras suomalainen. KUVA:LET

Tiia Koivisto sai pitää kenttäennätystä (66,-6) Jarama-RACE Golf Clubilla vain muutaman tunnin, kunnes perjantaina iltapäivällä Linn Grant (65,-7) otti sen haltuunsa ja nousi lyönnin päähän suomalaisyllättäjästä.

Tiia Koivistolla on upea mahdollisuus viikonloppuna edessään. Hirvihaara Golfia edustava Koivisto johtaa ensimäistä kertaa urallaan pääkiertueen kisaa tuloksin 68-66,-10.

Lauantaina hän lähti kierrokselleen yhdessä Ruotsin Linn Grantin (-9) ja Espanjan Cayetana Fernandezin (-9) kanssa kello 12.01 Suomen aikaa.

Ruutu+ näyttää Madrid Openin suorina lähetyksinä

Maksullinen Ruutu+ palvelu näyttää viikonlopun molemmat päivät suorina lähetyksinä seuraavasti:

Lauantai14.00-17.30
Sunnuntai14.00-17.30

Perjantaina Koiviston huipputulos perustui hyvään lähipeliin, sekä alkukierroksella tulleeseen hieman onnekkaaseen eagleen.

”En lyönyt mitenkään hyvin perjantaina. Toisella reiällä sain hyvän käänteen pelin ja tuloksen kehittymiseen.”

”Avaukseni draiverilla lähti varsin paljon oikealle. Se osui kuitenkin puuhun, josta pomppasi vasemmalle hyvään linjaan lippuun nähden”, Koivisto kertoi LET:n sivuilla.

Hänen lähestymisensä yli 150 metrin matkalta osui kohdilleen linjan ja matkan puolesta. Tuloksena eagle.

”Ajattelin sen jälkeen, että pidetään tästä hyvästä alkutahdista kiinni. Upotin muutaman pidemmän putin, siinä se oli”, Koivisto kertasi päiväänsä.

Kahteen kierrokseen hän on tehnyt vain yhden bogeyn, joka antaa hyvän lähtökohdan kahdelle viimeiselle kierrokselle.

”Nautin aina olostani Espanjassa. Ruoho on hyvin samanoloista kuin Suomessa. Pidän lisäksi tämän kentän set-upista”, Koivisto jatkoi hienojen esitystensä taustoitusta.

Linn Grantilla on voittaminen verissä

23-vuotias Linn Grant aloitti ammattilaisuransa vasta elokuussa. Plakkarissa on tältä ajalta jo neljä voittoa, joista kaksi LET:lta ja kaksi Sunshine Tourilta Etelä-Afrikasta.

Yhteensä yhdeksässä kisassa on neljän voiton lisäksi saavutuksina kaksi kakkostilaa. Huonoinkin sijoitus on seitsemäs.

Madridissa hän nappasi kenttäennätyksen haltuunsa.

Saldo on häkellyttävä. Grant sai lisäksi LPGA:n syksyn karsinnoista pelioikeuden, mutta ei ole vielä ehtinyt sitä käyttää.

Grant on elänyt jo lapsesta golfin kyllästämää elämää. Hänen isoisänsä James Grant muutti Skotlannin Invernessista Ruotsin Helsingborgiin valmentajaksi.

Nuoruudessaan isoisä voitti Scottish Boys Championshipin samalla North Berwick Golf Clubilla, jolla Linn Grant nosti 49 vuotta myöhemmin British Ladies Stroke Play Championshipin voittopokaalin.

Ennen ammattilaiseksi siirtymistään Arizona State Universityn riveissä loistanut Grant oli amatöörien maailmanlistan neljäs.

Kuvioon kuuluu luonnollisesti sekin, että isä John Grant on hyvän peliuran jälkeen Ruotsin arvostetuimpiin golfkeskuksiiin lukeutuvan PGA Sweden Nationalin Head Coach.

Linn Grantin osalta kaikki ennusmerkit puhuvat sen puolesta, että hän on tekemässä nopeaa nousua kärkipelaajien joukkoon.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa