Tiia Koivisto kärkikymmenikön kantapäillä – Becky Brewerton kärjessä Etelä-Afrikan avoimissa

Tiia Koivistolta uupuu kuluvalla kaudella vielä vahva loppurutistus viimeisellä kierroksella. KUVA: LET

LET:n kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva Walesin Becky Brewerton (71-66,-7) karkasi Steenberg Golf Clubilla Kapkaupungissa selvään johtoon. Tiia Koivisto (73-72,+1) on vain neljän lyönnin päässä kisan kakkosesta sijaluvulla 13.

Etelä-Afrikan avoimet on miesten puolella klassikko, naisten kilpailukin merkittävä tapahtuma. Tänä vuonna se jää kauden ensimmäisen majorin, Chevron Championshipin varjoon.

Tuulisissa olosuhteissa tuloshaitari on leveä. Vain seitsemän pelaajaa 132:sta on kahden kierroksen jälkeen alle parin. Cutin selvitti tuloksella +6 tasan puolet pelaajista, 66.

Tasan 50 pelaajaa kirjasi tuloksen +9 tai heikommin.

Becky Brewerton oli uransa huipulla 2000-luvun toisella puoliskolla. 2009 hän voitti LET:n pistelistan.

Kaudella 2004 hän taisteli tiukasti Minea Blomqvist-Kakon kanssa vuoden tulokkaan tittelistä.

Walesilainen on pelannut kahdesti Solheim Cupissakin, mutta 39-vuotiaana hänen menestyksensä ovat viimeisten vuosien aikana jääneet varsin vähäisiksi.

Edelliskauden jälkeen hän oli lopettaa uransa, mutta meni karsintoihin, joista irtosi työpaikka.

Torstain tulos 66,-6 oli päivän paras, ja toi neljän lyönnin johdon.

Tiia Koivisto erinomaisissa asemissa

Viidestä suomalaisesta vain Tiia Koivisto selvisi kahdelle viimeiselle kierrokselle. Avauspäivän 73,+1 toi sijaluvun 22.

Lyönnin parannus torstaina nosti häntä kahdeksan sijaa. Edellä on 12 pelaajaa.

Koiviston uran paras sijoitus pääkiertueella on seitsemäs edelliskaudelta.

Meneillään olevan kauden kolmessa kisassa eniten kunniaa ja rahaa tuli Magical Kenya Openista, jossa sijaluku oli 21.

Cut-raja oli siis +6.

Emily Penttilän tulos oli +7, Elina Nummenpään +9, Emilia Tukiaisen +12 ja Krista Bakkerin +18.

Kilpailun palkintopotissa on 300 000 euroa.

Torstai oli holari-päivä Kapkaupungissa. Kisan 132 pelaajaa pääsivät neljällä par-kolmosella yrittämään täysosumaa 528 kertaa.

Charlotte Liautier teki hole-in-onen 135 metrin matkalta rautakahdeksikolla.

Julie Berton onnistui rautakuutosella, matkaa oli 156 metriä.