Hyppää sisältöön

Tiia Koivisto ensimmäistä kertaa Ahvenanmaalla: ”Voitto on tavoitteeni”

Tiia Koivisto katkaisi Evian Resortissa tasan vuoden mittaisen jakson jakson, jonka aikana hän ei sijoittunut kertaakaan kymmenen joukkoon Kuva: Teemu Tyry

Tiia Koivisto voitti toukokuun toisella puoliskolla LET:n kisan Ranskassa nousten kiertueen pistelistalla tukevasti kymmenen joukkoon. Viimeiset kolme kuukautta ovat tuottaneet hänelle rutkasti lisää kokemusta isoista kisoista, mutta paras menestysvire on ollut kateissa.

Käytännössä kaikki torstaina käynnistyvään Åland 100 Ladies Open by Ålandsbankeniin osallistuvat pelaajat ottivat vasta alkuviikosta ensimmäisen kerran tuntumaa Ålands Golfklubbin uudistettuun Slottsbanaan.

Kenttä on syystäkin saanut koti- ja ulkomaisilta pelaajilta ylistystä lay-outin, maisemiensa ja kuntonsa osalta.

Harjoituspäivinä sää on vaihdellut valtavan paljon. Torstaina käynnistyvään kisaan ennusteet ovat lupailleet hyvinkin vaihtelevia kelejä. Keskiviikkona vettä tuli rankasti sekä ennen iltapäivän pro-amia, kuten myös sen viimeisen tunnin aikana.

”Käytännössä varmaa on se, että tuuli tulee olemaan hyvin vaikuttava tekijä”, arveli jo tiistaina kenttään ensituntumaa ottanut Tiia Koivisto.

Hän on suomalaisista ennakkoon suurin suosikki, vaikka kesäkuun puolivälin jälkeen pelaamissaan seitsemässä kisassa paras sijoitus on 30.

”Olen päässyt pelaamaan tämän jakson aikana kahdessa majorissa, yhteensä neljässä LET:n ja LPGA:n yhteiskisassa, sekä viimeksi Aramco Team Seriesin kovatasoisessa kisassa. Kokemusta on tullut, vaikka menestys on ollut vaatimatonta. Nyt olen menossa taas kohden parempaa tuloskuntoa”, Koivisto uskoo.

Mr Murphy tulee Koiviston avuksi

Koivisto osallistui edelliskaudella LPGA:n karsintoihin. Hän pääsi suoraan toiseen vaiheeseen, josta ei onnistunut nappaamaan paikkaa finaaliin.

”Iso tavoite tällä kaudella on olla LET:lla niiden kymmenen pelaajan joukossa, jotka saavat paikan LPGA:n karsintafinaaliin.”

Åland 100 Ladies Openissa Koivistolla on caddienä paikallinen juniori oppia peliinsä hakemassa. Kauden lopuissa kisoissa caddien vastuun ottaa skotlantilainen Chris Murphy, jonka nimi herättää luonnollista hilpeyttä.

Mr Murphy on noussut maailmalla epäonnistumisen symboliksi.

Yhdysvaltojen armeijassa palvellut kapteeni Edward Murpy lausui tapahtuneisiin onnettomuuksiin viitaten kuolemattomaksi nousseen lauseen, ”jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.”

”Chris Murphy on arvostettu alansa ammattilainen. Uskon, että hänen avullaan saan pelini uuteen nousuun, eivätkä huonot sattumat nouse sille esteeksi”, kuittasi Koivisto.

Pituuskontrolli nousee arvoonsa

Tiia Koivisto kehui kaikkien muiden GoGolfin haastattelemien koti- ja ulkomaalaisten pelaajien Slottsbanania, jossa ei näyttävän uudistuksen jälkeen (2018-2019) ole pelattu arvokilpailuja.

”Tämä on tosi kiva ja näyttävä kenttä. Viheriöt ovat varsin suuret ja muodokaat, vesikin tulee useilla väylilä peliin. Lyömisen tasoa lähestymisissä mitataan kierroksen aikana tiukallaki tavalla. Pituuksien pitää olla kohdillaan.”

Torstain kierrokselleen Koivisto lähtee lähtee kello 14.21 yhdessä kisan suosikkeihin lukeutuvien Marianne Skarpnordin ja Christine Wolffin kanssa.

Ruutu ja Yle TV2 lähettävät suoraa kuvaa

Åland 100 Ladies Openia By Ålandsbanken voi seurata kahtena viimeisenä päivänä maksullisen Ruutu+ -kanavan kautta.

Yle TV2 näyttää lauantaina finaalipäivästä suoraa kuvaa. Selostuksesta vastaa Juha Valvio, kommentaattorina toimii Minea Blomqvist-Kakko.

Lähetysajat:

Y

L

Perjantai 2.9.
Ruutu klo 13-16

Lauantai 3.9.
Ruutu klo 12-15
Yle TV2 klo 12-15

Tulospalvelu

Etsi luettavaa