Hyppää sisältöön

Tiia Koivisto aloitti uransa ensimmäisen major-turnauksen hienosti – teki jokaisella par 5 -reiällä birdien

Tiia Koivisto viihtyy selvästi Evian Resortissa. KUVA: GETTY IMAGES

Tiia Koivisto pelasi avauskierroksen Evian Championshipissä hienosti yhden alle parin. Sanna Nuutisella oli vaikea päivä. Matilda Castren starttasi päivän viimeisessä ryhmässä.

Tiia Koivisto todella taitaa viihtyä Evian Resortin golfkentällä. Toukokuussa hän voitti siellä Ladies European Tourin Jabra Openin ja ansaitsi siitä paikan tänään käynnistyneessä Evian Championshipistä, jonka avauskierroksen hän pelasi tänään tulokseen 70 (-1).

Suoritus on kova, kun ottaa huomioon, että kyseessä on mäntsäläläisen uran major-debyytti.

”Tykkään kentästä, vaikka aikaisempina vuosina en olekaan täällä hyvin pelannut. Osaan ehkä nyt lyödä paljon fiksummin lähestymisiä”, Koivisto sanoi GoGolfille.

Nautitaan vaan joka päivä, ja yritän parhaani. Katsotaan sitten mihin se riittää

Kymppireiältä aloittanut Koiviston alku oli hieman hapuileva, sillä hän teki rei’ille 12 ja 13 bogit. Hän sai niistä toisen kuitattua 15. reiällä, joka on par 5.

Päivän kolmas bogi tuli 17. reiälle, mutta 18. reiän (par 5) birdien jälkeen Koivisto saapui puolimatkan krouviin tuloksessa yhden yli.

TIIA KOIVISTON TULOSKORTTI

123456789Ulos101112131415161718Sis.Yht.
Par434434535354444353453671
Tulos434434434334455343543770

Takaysinsä kuudelle ensimmäiselle reiälle Koivisto teki kuusi paria putkeen, mutta jäljellä oli vielä kaksi par-5:sta (7. ja 9. reikä). 28-vuotias onnistui taikomaan molemmille birdiet ja avauskierrosta voidaan pitää erittäin onnistuneena.

”Tänään vähän ruosteinen alku ja putit eivät oikein uponneet. Sitten sain käännettyä kurssin ja en ollut ihmeemmin ongelmissa”, Koivisto summasi.

Koivisto oli erityisen vahva par 5 -rei’illä, jotka hän pelasi neljä alle parin. Koiviston mukaan kenttä on viritetty hieman vaikeammaksi kuin toukokuussa, jolloin hän pelasi päätöskierroksen tulokseen 66 ja vei voiton uusinnan jälkeen.

”Tietenkin kenttä vähän erilainen, kun pelataan majoria. Raffit ovat tiukemmat ja griinit nopeammat. Muuten sama kenttä”, hän sanoi.

Tässä vaiheessa päivää tulos riittää jaettuun 25:een sijaan. Kärkeen Koivistolla on matkaa kuusi lyöntiä. Johdossa on Kanadan Brooke Hendersson, joka selvitti Evianin kentän 64 lyönnillä (-7).

Yhdysvaltain Cheyenne Knight vaanii lyönnin päässä. Maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko on kaksi lyöntiä kärjestä.

Koiviston perässä maaliin saapui Sanna Nuutinen, jonka päivä oli synkkä. Nuutinen pelasi kierroksensa 79 lyönnillä (+8). Hän on tällä hetkellä kisassa viimeisenä, kun kaikki iltapäivän lähtijät eivät ole vielä ehtineet edes startata kierrokselleen.

Yksi heistä on Suomen Matilda Castren, joka käynnisti kierroksensa viimeisessä ryhmässä klo 15.15 Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa