Hyppää sisältöön

Tigerin käyttämästä paidasta maksettiin huutokaupassa tähtitieteellinen summa

Tästä kyseisestä paidasta maksettiin juuri huutokaupassa 140 000 dollaria. KUVA: GETTY IMAGES

Tiger Woodsin käyttämästä pikeepaidasta käytiin kovaa kilpahuudantaa Yhdysvalloissa.

Golfkäyttöön tarkoitetun teknisen pikeepaidan saa golfliikkeestä alle satasella. Käytettyihin törmää joskus kirpputoreilla, jolloin hinta on muutaman euron.

Mutta käytetynkin pikeepaidan hinta voi nousta tähtitieteelliseksi, jos se on ollut oikean henkilön päällä oikeassa tilanteessa.

Tällainen arvonnousu punaiselle Niken pikeepaidalle nähtiin hiljattain, kun Tiger Woodsin vuoden 2010 Master Tournamentin päätöspäivänä käyttämä paita myytiin yhdysvaltalaisessa Golden Age -huutokaupassa. Kyseessä oli Tigerin paluukilpailu ns. uskottomuusskandaalin jälkeen. Tiger sijoittui kisassa neljänneksi.

Kyseisen vaatekappaleen hinta nousi lopulta peräti 140 000 dollariin eli noin 130 000 euroa.

Huutokauppakamarin mielestä nosti paidan hinnan taivaisiin se, että kyseessä on tiettävästi ainoa koskaan myyntiin tullut Tigerin käyttämä ns. sunnuntaipäivän punainen paita juuri Masters Tournamentista. Paidasta löytyy myös Woodsin nimikirjoitus.

Raudoista maksettiin aiemmin viisi miljoonaa

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Tiger Woodsin käyttämiä varusteita on huutokaupattu hurjaan hintaan. Viime kuussa Tigerin ammattilaisdebyytissä käyttämä pallo, jolla hän onnistui kaiken lisäksi hole-in-onessa, meni kaupaksi peräti 175 000 eurolla.

Tämäkin on kuitenkin vain murto-osa siitä, mihin hintaan Tigerin vuonna 2000-2001 Tiger Slamissa käyttämät rautamailat myytiin. Niistä maksettiin keväällä yli viisi miljoonaa dollaria.

Tiger Slamilla tarkoitetaan sitä, kun Woods voitti neljä majoria perättäin joskin kahden vuoden aikana. Kesällä 2000 Woods voitti US Openin, The Openin ja PGA Championshipin. Keväällä 2001 oli Masters Tournamentin vuoro.

Jos Woodsilla pääsee joskus rahat käymään vähiin, hän voi laittaa pystyyn pihakirppiksen ja porskuttaa sen tuotoilla taas jonkin aikaa.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Etsi luettavaa