Hyppää sisältöön

Tigerin ja Philin kohtaaminen on täyttä jenkkiteatteria

Phil Mickelson ja Tiger Woods kohtaavat kaikkien aikojen suurimmassa golfin haasteottelussa.

Kun huippu-urheilijat pääsevät tiettyyn pisteeseen urallaan, on rahan tekeminen jopa helpompaa kuin oman lajin hallitseminen. Tigerin ja Philin kuuluisassa haasteottelussa alkaa haista vain ja ainoastaan mahdollisuus tehdä miljoonia, ei selvittää kumpi on parempi pelaaja.

VUOSI 2018 on tuonut entiset viholliset Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin lähemmäs toisiaan. He kiersivät Augustassa harjoituskierroksia yhdessä ja ovat hieman yllättäen ystävystyneet tämän vuoden aikana. Aiemmin parivaljakon välejä on luonnehdittu kylmiksi. Näistä lähtökohdista upean kaksintaiston todistaminen on ihan hieno asia. 

Haasteottelu sai alkunsa siitä, kun Mickelson heitti lehdistölle, että voisi pelata Tigerin kanssa rahasta, kun miehet osuivat samaan ryhmään. Tigerilta kysyttäessä hän sanoi, että hänelle käy ihan mikä tahansa tahansa summa, joka Mickelsonista vain tuntuu hyvälle. 

Olisihan se ollut kaunista, että miehet kaivavat vetosumman omasta taskustaan ja laittavat rahat salkkuihin, jotka odottavat viimeisellä viheriöllä tai kulkevat golfauton mukana kassakaapissa. Mutta ei. Ei lähelläkään. Kaksikko valtaa Las Vegasin kiitospäivän perjantaina ja lähtevät pelaamaan yhdeksän miljoonan palkintopotista.

Voittaja saa kaiken, häviäjä ei mitään. Kuka uskoo tämän? 

TODELLISUUDESSA TAPAHTUMA tulee tekemään hurjan liikevaihdon. Varmasti voittaja kuittaa vähän enemmän rahaa ottelusta, mutta lienee kaikille pientäkään realismia harjoittavalle ihmiselle selvää, että molemmat pelaaja takovat isoja seteleitä yhdestä kierroksesta golfia. Mistä se raha sitten tulee? 

Kilpailulla tulee todennäköisesti olemaan monta suuren luokan kumppania, joiden mainokset pyörivät kentällä ja TV-lähetyksessä. Liput itse tapahtumaan tulevat maksamaan maltaita – kuten Vegasissa käytävät nyrkkeily- tai vapaaottelumatsit. Lippuhinnat pyörivät todennäköisesti nelinumeroisissa summissa. Suurin tulo lienee kuitenkin TV:n välityksellä ottelua seuraavat. 

Kilpailua pystyy seuraamaan pay per view -periaatteella eli haasteottelun saa näkyviin omalle kotisohvalleen maksua vastaan. Onko hinta sitten kympin tai kaksikymppiä, tilauksia sataa miljoonia ympäri maailman. Jos kaikki edellä mainitut tuottaisivat vain yhdeksän miljoonaa ja hyväntekeväisyytenen menevän summan voimme väittää myyntitykin epäonnistuneen pahemman kerran. 

Nyrkkeilyspektaakkeli Floyd Mayweatherin ja Manny Pacquiaon välillä tuotti 300 miljoonaa dollaria voittoa. Tiger ja Phil tuskin pääsevät täysin samoilla luvuille, mutta on helppo uskoa tavoitteen pyörivän edes sadan miljoonan tuotossa. Kuulostaapa muuten naurettavalta kirjoittaa moinen summa ja tunkea eteen sana: ”edes”. 

 Tällä hetkellä Phil ja Tiger perustelevat, että kisasta tulee katsojalle spektaakkelimainen, sillä molemmat pelaajat ja caddiet ovat mikitettyjä ja tulemme kuulemaan täysin uuden puolen golfottelusta. 

Voimmeko kuvitella, että kaksikon dialogi on täysin luonnollista ja normaalia? Voisiko kyseessä olla kuitenkin, että ”loanheitto” tulee olemaan vähintään teatraalista ja suunniteltua yleisöön menevää. Eturivissä peliä tulee seuraamaan silmää tekeviä julkkiksia samaan tyyliin kuin NBA:n tähdistöottelussa. Ehkä kesken kierroksen lyödään normaalista poikkeavia lyöntejä, pituuslyöntikisoja ja niin edelleen. 

Positiivista on sentään, että jenkkityyliin hyväntekeväisyys nettoaa isot summat rahaa. Näin saadaan omat kilvet kiillotettua ja voidaan alkaa suunnittelemaan seuraavaa ottelua.

Mielummin näkisin kuitenkin sen ottelun, jossa kaverit painaisivat sata dollaria omaa rahaa tiskiin ja menisivät kaikessa rauhassa Pebble Beachille selvittämään, kuka saa sanoa viimeisen sanan, kun illalla päätetään viinipullon vuosikertaa. 

Edit: Mayweatherin ja Pasquaion ottelu korjattu nyrkkeilyotteluksi

Etsi luettavaa