Hyppää sisältöön

Tigerilta suoraa puhetta ex-valmentajastaan: ”Hän ansaitsi sen”

Tiger Woodsilta kysyttiin Memorialissa näkemystä Hank Haneyn tapaukseen, jossa ex-valmentaja suhtautui naisten US Openiin halventavasti, jopa rasistisesti. Woods ei antanut ymmärrystä hyllytetylle Haneylle.

Tiger Woodsin entinen valmentaja, nykyisinkin monien huippujen svinginrakentaja Hank Haney kertoi PGA Tourin radioasemalla kohtalaisen sovinistisesti näkemyksiään US Openista. Hän epäili, että voittaja tulee Koreasta jatkaen, että nimi lienee Lee. Sen jälkeen hän kertoi, ettei juurikaan tiedä monia naisten ammattilaisia nimeltä. 

Hänen mielestään hyvää huumoria, suurimman osan mielestä välinpitämätöntä rasismia. Tiger Woods ei antanut armoa Haneylle, joka monien mielestä oli valmentaja, joka onnistui lähes pilaamaan Tiger Woodsin pelin. 

Haney hyllytettiin PGA Tourin radiosta. Woodsin mielestä ratkaisu oli täysin oikea. 

”Hän ansaitsi sen. Ei elämää voi ajatella tuolla tavalla. Hän selkeästi sanoi mitä tarkoitti ja sai ansionsa mukaan”, Woods laukoi. 

Haney on pyydellyt kommenttejaan anteeksi jälkeenpäin. Hän on kertonut hyväksyvänsä ja ymmärtävänsä hyllytyksen ja pyytänyt vielä uudestaan sanomisiaan anteeksi. 

US Openin kärjessä on japanilainen Mamiko Higa tuloksella -6 kahden kierroksen jälkeen. Yhdysvaltalaisittain kisa on sujunut todella hyvin, sillä kahdeksan parhaan joukossa on peräti viisi jenkkiä. Haneyn arvaamat korealaiset ovat olleet heikkoja. Jeongeun Lee #6 löytyy vitossijalta kolme lyöntiä kärjestä. Myös Inbee Park ja Sei Young Kim ovat kympin sakissa neljä lyöntiä kärjestä. 

Etsi luettavaa