Hyppää sisältöön

Tiger Woodsin tyly näkemys maailmanhuipun pelistä: ”Sinulla ei ole riittävästi osaamista noustaksesi dominoimaan kuten minä tein”

Tässä hengessä pelataan viikonloppuna. Justin Thomas (vas.) kannustaa Charlie Woodsia ja imee oppia Tigerilta PNC Championshipin avauskierroksella.

Tiger ja Charlie Woods muodostavat Justin ja Mike Thomasin kanssa ryhmän, joka PNC Championshipissa saa ylivertaisen huomion.

Champions Tourin kisaohjelmaan kuuluva PNC Championship pelataan lauantaina ja sunnuntaina Orlandossa The Ritz-Carlton Golf Clubilla. Mukana on 20 maailmanhuippua, jotka pelaavat poikansa, pojanpoikansa tai isänsä kanssa scramblea. 

Naisia kisassa on ollut aiemminkin, viikonloppuna oman debyyttinsä tekee maailmanlistan ykkönen Nelly Korda isänsä Petr Korda parinaan.

Voittoa puolustavat Justin Thomas ja hänen isänsä Mike Thomas. Parien sijoittelussa lauantain osalta oli odotettua se, että Thomasit saavat parikseen hyvät ystävänsä  Tiger Woodsin ja tämän pojan Charlien.

Tiger Woods palaa  The Ritz-Carlton Golf Clubilla kameroiden ristituleen kentälle jo tänään perjantaina kello 16 Suomen aikaa pro-amissa. 

Pelikavereiksi on merkitty kisan toinen Bridgestonen pallolla pelaava tähti Matt Kuchar ja Vijay Singh yhdessä poikansa kanssa. Kierroksen jälkeen Woods on median edessä kertomassa tuntemuksiaan.

Justin Thomas ja  Tiger Woods ovat viimeisten vuosien aikana ystävystyneet, maailmanlistalla ykkösenäkin piipahtanut Thomas oli Tigerin peliseurana tämän palatessa pitkältä tauolta edellisen kerran marraskuun lopulla 2017 Hero World Challengessa.

Golf.com-sivustolle antamassaan haastattelusssa Thomas kertoo parivaljakon ensimmäisestä yhteisestä kisakokemuksesta sekä opista, jota hän sen jälkeen Tigerilta omasta pyynnöstään sai.

Thomas ja Woods olivat pelanneet Floridassa usein yhdessä harjoituskierroksia, Bahaman kisakierrokset olivat kuitenkin ensimmäisiä laatuaan.

Thomas oli voittanut tuon kauden aikana viidesti PGA Tourilla, muun muassa PGA Championshipin sekä edellisen pelaamansa kisan.

Kisan jälkeen Floridaan palattuaan Thomas soitti Woodsille pyytäen legendalta arviota pelistään ja konsultaatiota sen kehittämiseksi.

”Miten katselit peliäni. Onko siinä joitain erityistiä osasia, joita minun pitäisi parantaa”, Thomas heitti ilmoille kysymyksensä

Woods ei arastellut vastauksessaan.

”Lyöntivalikoimasi ei ole riittävän laaja. Osaat kyllä työstää lyöntejäsi, mutta valikoimastasi puuttuu lyöntejä, joiden avulla voisit nousta niin dominoivaan asemaan kuin missä minä olin”, kuului Woodsin kovalta tuntuva vastaus Thomasille.

Tämän syvemmin Thomas ei haastattelussa avannut Tigerin vastausta, mutta detaljeihin on oletettavasti puheluissa tai yhteisillä kierroksilla myöhemmin menty.

”Otin Tigerin määritelmän vakavasti ja olen sen kuultuani entistä määrätietoisemmin pyrkinyt lisäämään lyöntivalikoimaani ja saavuttanut kilpailuetua muihin pelaajiin”, Thomas kertoi haastattelussa.

Edellisen vuoden PNC Championshipissa Thomasit ja Woodsit pelasivat avauskierroksen yhdesssä. Sama toistuu lauantaina kello 19.18 Suomen aikaa.

”Tiger Woodsilla on hyvin nopeutta mailansa päässä”

Mike Thomas pelasi edellisviikolla yhdessä Woodsien kanssa harjoituskierroksen Tigerin kotikaupungissa Jupiterissa.

”Tiger on määrittänyt, että hän ei enää tule pääsemään sille tasolle, jolla haluaisi muut maailmantähdet kohdata. Olin kuitenkin hänen kanssaan pelattuani todella hämmästynyt siitä, kuinka hyvä vauhti hänellä on mailassaan. Tiger lyö palloa pitkälle ja näyttävässä kaaressa”, Mike Thomas löi löylyä kiukaalle kisan alla.

PNC Championshipissa kisan järjestäjien suurempia haasteita on määritellä se, miltä matkoilta nuorimmat osallistujat Charlie Woods (12) ja Carl Stenson (11) laitetaan scramblea pelaamaan. Charlie Woods tömäytteli jo edellisvuonna avauksiaan kauas muiden edelle. Näistä tarjoiluista pääsi pelimuodossa Tiger Woods nauttimaan.

Charlie on vuoden vanhempi edelliskauden debyyttiinsä verrattuna, joten vaara tai mahdollisuus sille, että Woodsit saisivat jo liikaakin etua hänen avauksistaan on olemassa.

”Charlie on kuin kotonaan kentillä, hän pitää pelaamisesta. Olen pelannut hänen kanssaan, ja olemme kehittäneet hänen taitojaan. Vaikka Charlie ei ole merkittävästi kasvanut edellisvuodesta, hän lyö palloa todella pitkälle kokoisekseen”, Mike Thomas määrittää.

PNC Championship

Etsi luettavaa