Hyppää sisältöön

Tiger Woodsin kukistaja voitti vihdoin PNC Championshipin: ”Tämä on urani kohokohta”

16:s osallistumiskerta toi Qass ja Vijay Singhille ykköstilan major-voittajien keskinäisessä perhekilpailussa. KUVA: GETTY IMAGES

Vijay Singh ja poikansa Qass nousivat sunnuntaina ykkösiksi Orlandossa pelatussa scramblessa jättäen yleisönsuosikit Tiger ja Charlie Woodsin kauas taakseen.

Muistatko vielä kuinka loistava pelaaja Vijay Singh oli 2000-luvun parhaina vuosinaan?

Hän nousi Tiger Woodsin ykköshaastajaksi, pudotti tämän kahdesti maailmanlistalla toiseksi ja voitti PGA Tourilla kolmen vuoden jaksossa 17 kertaa.

Huippukausi oli 2004, jolloin 41-vuotias Singh juhli yhdeksää PGA Tourin ykköstilaa. Harjoittelunarkomaanina tunnettu Singh teki PGA Tourin historiaa voittamalla peräti 18 kertaa 40 vuotta täytettyään.

Sunnuntaina Singh saavutti vihdoin ykköstilan myös PNC Championshipissa 31-vuotiaan poikansa Qassin kanssa. Aiempia yrityksiä on peräti 15.

Kolmasti Singhit ovat olleet toisena, yhdeksän kertaa kärkiviisikossa.

Toisella kierroksella he pelasivat lauantain tavoin tuloksen 59 (-13). Tähän ei yksikään pari ole aiemmin yltänyt. 59-vuotias kolminkertainen major-voittaja kruunasi ykköstilan upottamalla kaksimetrisen birdie-putin 18:lla.

”Tämä on urani kohokohta, voittaa kisa Qassin kanssa”, Singh tunnelmoi parivaljakon saatua 200 000 dollarin shekin lisäksi haltuunsa Willie Park Trophyn, punaiset hopeiset nahkavyöt.

”Kaikki puhuvat siitä, kuinka tärkeää on pitää yhdessä hauskaa tämän kisan yhteydessä. Meilläkin oli mukavaa, mutta voittaminen on kuitenkin aina tavoitteena”, Singh muistutti.

Lauantain jälkeen johtaneet Justin ja Mike Thomas sijoittuivat toiseksi. Jalkavaivoista kärsineet Tiger ja Charlie Woods jäivät lopulta kahdeksansiksi kilpailussa, johon otetaan mukaan 20:n major-voittajaa ja heidän perheenjäsenensä.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Alfred Dunhill Links Championship
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Hongkong
Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström

Challenge Tour

Provencen avoimet
Oliver Lindell ja Lauri Ruuska,

Nordic League

Aarhus Alliance
Niclas Hellberg, Matias Honkala, Juho Kurikka ja Ilari Saulo

PGA TOUR CHAMPIONS

Constellation Furyk and Friends

LETAS

Lombardia Ladies Open
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

Etsi luettavaa