Hyppää sisältöön

Tiger Woodsin kausi paketissa – pelaa seuraavan kerran lokakuussa Japanissa

Tiger Woodsin näytös Mastersissa jää golfin historiaan

Tiger Woodsin eväät menestykseen olivat historiallisen 15:n majorin voittamisen jälkeen vähissä, eikä häntä nähdä pelaamassa Tour Championshipissa tai Presidents Cupissa. Artikkelissa kolmen minuutin video Woodsin viidennestä voitosta Augusta Nationalilla.

Tiger Woods sijoittui 37:ksi FedEx Cupin toisessa finaalikisassa BMW Championshipissa. Tuloksin 71-71-67-72,-7 hän jäi voittaja Justin Thomasille 18 lyöntiä ja kisan myötä myös ulos 30:n parhaan pelaajan  Tour Championshipista, jonka hän sykähdyttävästi voitti kauden 2018 päätteeksi. 

Tuon voiton jälkeen Woods oli tasaisesti sijoilla 5-30 kuudessa kisassa ennen urheilumaailman pysähdyttänyttä Mastersin voittoa huhtikuussa. 

Suuri osa lajia seuraavista ja asiantuntijoista toivoi ja uskoi Woodsin ottavan paikkansa lajin ykkösenä haltuunsa. 

Toisin kävi, Woods pelasi Mastersin jälkeen vain kuudesti, eikä kyennyt näistä yhdessäkään vakavasti uhkaamaan kärkimiehiä. Kolmessa majorissa hän karsiutui kahdesti ja oli US Openissa hyvän loppukirin ansiosta 21:s.

”Katson Tour Championshipin televisiosta. Mastersin ykköstila ja viidennen vihreän  takin saavuttaminen oli todella merkittävä hetki urallani”, Woods muistutti käydessään läpi sunnutaina päättynyttä PGA Tourin kauttaan 2019. 

Medinah Country Clubilla pelatussa viikonlopun kisassa Woodsin peli kaatui tilastojen ja mestarin itsensä mielestä lähipeliin. Hän oli 69:n pelaajan joukossa Around the Green tilatossa 64:s.

Bunkkeriin jouduttuaan Woods pääsi reikään kahdella lyönnillä vain kahdesti kahdeksalla yrittämällä. 

”Lähipelini ei ollut sillä tasolla, jota olisin tarvinnut, tein liian paljon bogeja viheriön ympärillä.” 

Woodsin kisojen määrä on virallisen kauden päättyessä vain 12, edellisvuonna hän pelasi yhteensä 19 kisaa.  Woods ilmoitti viikonloppuna pelaavansa loppuvuodesta vain yhden virallisen kisan, ZOZO Championshipin Japanissa. Samalla matkalla Woods osallistunee vielä varmistamattomien tietojen mukaan Shoot Out- kisaan, jossa on mukana ainakin isäntämaan ylpeys Hideki Matsyuama.

Presidents Cupissa USA:n joukkueen kapteenina toimiva Woods ei millään ilveellä tule antamaan itselleen villiä korttia Australiassa pelattavaan otteluun, vaikka yleisö ja media sitä luonnollisesti toivoisivat.

”Tärkeää on saada itseni parempaan fyysiseen kuntoon, tarvitsen lisää voimaa moneen osaan vartalostani”, hän määritteli seuraavien kuukausi tavoitteitaan.

BMW Championshipin tuloslistan löydät täältä.

Etsi luettavaa