Hyppää sisältöön

Tiger Woodsin ja Joe LaCavan sopuero: ”Se oli tiukka puhelinsoitto”

Joe LaCavan ja Tiger Woodsin yhteistyö kesti yli kymmenen vuotta. KUVA: GETTY IMAGES

Tiger Woodsin caddie Joe LaCava vaihtaa työnantajaa. Hän toimii jatkossa Patrick Cantlayn mailahenkilönä.

Tiger Woodsin caddiena 12 vuoden ajan toiminut Joe LaCava on päättänyt vaihtaa työnantajaa. Hän toimii jatkossa maailmanlistalla neljäntenä olevan Patrick Cantlayn aisaparina.

Ratkaisu vaikuttaa pysyvältä, vaikka Woods kärsii (jälleen) loukkaantumisesta. LaCava nimittäin totesi, että mikäli Cantlayn ja hänen keskinäiset kemiat toimivat, hän tuskin palaa Woodsin caddieksi ensi vuoden Mastersiin, mikäli mestari kykenisi sen pelaamaan.

LaCavan päätökseen vaikutti varmasti se, että Woodsin tauko kilpagolfista kestää nilkkaleikkauksen jäljiltä kuukausia. Työt ovat LaCavalla olleet muutenkin vähissä viime vuosina, sillä vuosien 2021–2023 aikana Woods on pelannut vain kourallisen kilpailuja.

Sama tahti säilyisi jatkossakin, mikäli Woods pystyy jatkamaan uraansa.

”Tiger ei aio pelata jatkossa paljon kilpailuja. Hän ei ole jäämässä eläkkeelle, mutta hän pelannee kahdesta kuuteen turnausta vuodessa”, LaCava kertoi.

”Olemme puhuneet, että jos jotain kiinnostavaa tulisi eteen, olisin vapaa lähtemään”, LaCava sanoi.

Tiger oli kertonut LaCavalle tiedostavansa sen, kuinka paljon tämä ikävöi ja rakastaa caddien työtään.

”Kun tämä nousi esille, kysyin mielipidettä Tigerilta. Hän sanoi, että olisit hullu, jos et ottaisi työtä vastaan. Mene eteenpäin ja mene voittamaan turnauksia. Pidä hauskaa”, LaCava kertoi.

LaCavan mukaan puhelinsoitto oli hänelle tiukka paikka, vaikka olosuhteet työpaikan vaihtamiselle olivat nyt ymmärrettävät, koska Woods ei loukkaantumisen vuoksi pysty pelaamaan.

”Olemme edelleen erittäin läheisiä”, hän sanoi. ”Vähän niin kuin Fredin (Couples) kanssa 10 tai 12 vuotta sitten. Haluan edelleen ajatellen, että olemme hyviä ystäviä ja tekstailemme edelleen toisillemme.”

Etsi luettavaa