Hyppää sisältöön

Tiger Woodsin hole-in-one pallo vaihtoi omistajaa ennätyksellisellä summalla –186 000 dollaria

Tiger Woods pelasi onnistui tekemään hole-in-onen ensimmäisessä PGA Tourin kisassa, jonka hän pelasi ammattilaiseksi siirryttyään loppukesästä 1996. KUVA:GETTY IMAGES

Tiger Woods onnistui tekemään PGA Tourin ammattilaisdebyytissään loppukesästä 1996 hole-in-onen, vaikka ei itse kilpailussa kärkipäähän sijoittunutkaan. Woodsin yleisön joukkoon heittämän pallon korjasi talteen Bob Gustin, joka sai kilpailun johtajan avustuksella siihen myös Woodsin nimikirjoituksen.

Tiger Woods on tehnyt golfurallaan yhteensä 20 hole-in-onea. Ensimmäinen onnistuminen tuli 1984 mestarin ollessa 8-vuotias. Toistaiseksi viimeisin on kaudelta 2018. Peliseurana harjoituskierroksella Kaliforniassa olivat Fred Couples sekä oma poika Charlie.

PGA Tourin osalta Woodin holarien tilasto on merkillinen. Hän onnistui 1996-1998 tekemään yhden hole-in-onen vuotta kohden, tämän jälkeen ei yhtään.

Ehkä tätäkin taustaa varten maailman suurimman huutokauppatalon, Heritage Auctionsin järjestämässä tapahtumassa Woodsin Titleist -pallon hinta nousi kuvaannollisesti taivaisiin.

186 000 dollaria.

”Kaikki tietävät, että tuo pallo on varsin ainutlaatuinen. Sellaisen arvon määrittäminen on hyvin vaikeaa”, Heritage Auctionsin urheilupuolen toiminnasta vastaava Chris Nerat perusteli korkeaksi päätynyttä hintaa.

”Huutokaupppa-alan tilaisuuksissa Tiger Woodsin pallon hinta on luonnollisesti kaikkien aikojen kallein. Olemme erittäin tyytyväisiä”, Nerat määritteli.

Tyytyväinen on varmasti myös pallon alkuperäinen omistaja Bob Gustin. Hän on yli 26 vuoden ajan ehtinyt ihastella palloa ja muistella lähipiirinsä kanssa tapahtumaa.

Vaikka huutokauppahinnasta napsaistaan provisiot ja muut kulut pois, Gustinille jää maailman kalleimmasta golfpallosta melkoinen pesämuna käytettäväksi.

Rautakuutonen työkaluna

Greater Milwaukee Openissa 1996 Woods teki holarinsa 184 metrin matkalta rautakuutosella. Kuten videolta näkyy, väkeä 14. reiän väylän ja viheriön ympärillä oli valtavasti.

Toisen kerran hän onnistui alkuvuodesta 1997 Phoenix Openissa kentän kuuluisimmalla, myöhemmin stadion-muotoon rakennetulla 16:lla. Matkaa oli arviolta 145 metriä ja mailana rautaysi.

Toistaiseksi viimeinen PGA Tourin onnistuminen tuli 1998 Coloradon osavaltiossa, Sprint Internationalissa. Matkaa 166 metriä, työkaluna rautakahdeksan.

Tiger Woods palaa kilpakentille tulevan viikon torstaina isännöimässään Hero World Challengessa, joka pelataan Bahamalla.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Etsi luettavaa