Hyppää sisältöön

Tiger Woodsilla minikatastrofi avausreiällä US Openissa

Tiger Woods avasi ykkösreiällä hyvin

Tähtiryhmässä pelaava Tiger Woods aloitti kierroksen triplabogilla. Ongelmat lähtivät epäonnistuneesta lähestymisestä.

Tiger Woods on lähtenyt kierrokselleen Shinnecock Hills -kentällä pelattavassa US Open -kilpailussa, eikä startti ollut varmasti sellainen, jollaista lajilegenda oli etukäteen toivonut.

Woods teki näet avausreiälle tuloksen 7 (par 4), kun hän epäonnistui pahasti lähestymislyönnissään.

”Tiikeri” oli iskenyt loistoavauksen, joten hän pääsi lyömään lähestymistään noin 135 metristä vastatuuleen. Lyönti painui kuitenkin lyhyellä raudalla pitkäksi viheriön yli.

Kolmannen lyönnin Tiger joutui lyömään karheikosta ylämäkeen myötätuuleen. Hän löi pallon pystysuoraan ylös ja pallo putosi viheriöllä alas – valitettavasti kuitenkin noin metrin liian lyhyenä, sillä pallo valui pois viheriöltä.

Neljänteen lyöntiin Woods nappasi putterin, mutta sekin jäi vajaaksi viheriöstä ja valui alamäkeen poispäin kohteesta. Viides lyönti meni hieman pitkäksi, mutta Woods ei saanut parimetristä paluuputtia sisään.

Näin Woods joutuu lähtemään toiselle reiälle tuloksesta +3. Kun kakkoselle syntyi bogi, pitää Woodsin saada nopeasti kurssi korjattua, mikäli mielee taistella sunnuntaina voitosta. Tigerin edellisestä major-voitosta on kulunut nyt noin kymmenen vuotta.

Kovassa tuulessa, kapeilla väylillä ja liukkailla viheriöillä tulostaso on ollut heikko. Kisan kärki menee tuloksessa -1. Kärkimiehistä Ian Poulter ja Scott Piercy ovat pelanneet kierroksensa jo loppuun.

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa