Hyppää sisältöön

Tiger Woodsilla loistava kierros Los Angelesissa: ”Vapautin mailanlapaa putissa entiseen malliin”

Tiger Woods onnistui lauantaina kaikilla pelin osa-alueilla ja oli päivän tuloslistalla upeasti kolmas. Kuva-.Getty Images

Jon Rahm (-15) nousi Genesis Invitationalin kärkeen ohi Max Homan (-12). Suurinta iloa yleisölle tuotti Tiger Woodsin väkivahva peli. Hän oli päivän kolmanneksi paras tuloksella 67,-4.

Tiger Woods väläytti hyvää pelivirettä isännöimänsä kilpailun avauspävänä tuloksella 69,-2. Perjantaina (74,+3) puttaaminen sapetti lopussa scorensa kolmeen bogiin pilannutta Woodsia, joka toki oli tilastojen mukaa vaisu muillakin osa-alueilla.

Tiger selvisi viimeisellä tuloksella jatkoon, ja pisti kolmannella kierroksella sitten onnistuneesti parasta peliin.

Lauantaia Woods aloitti kympiltä tehden näyttävän birdien. Klubitalon ohi kulkiessaan hän oli kierroksen puolivälissä kaksi alle.

Kentän ensimmäisellä (Woodsin kymmenes) tuli päivän huippuhetki. Mojovan avauksen jälkeen par-viitosella tarkka lähestyminen alle metriin ja eagle.

Lopuilla väylillä tuli kuuden parin lisäksi birdie ja bogey. Tulos 67,-4 oli kolmanneksi paras. Denny McCarthty kirjautti tuloksekseen 64,-7, kisaa kolmella johtava Jon Rahm 65.-6.

Woodsin esitys oli kauttaaltaan vahva, hän oli reilusti plussalla kaikilla neljällä osa-alueella Strokes Gained -tilastossa.

Päivän keskiarvotulos oli 70,2. Tiger nousi 32 sijaa ja on ennen viimeistä päivää 26. Kärkitaistoon ei ole asiaa, mutta tulos antaa lisää uskoa menestykseen jopa isoissa kisoissa niille, jotka mestarin paluuta voittotaistoon odottavat.

”Olen aina pitänyt siitä, että saan putissa pallooni pienen hookin (kierre vasemmalle).Perjantain heikon puttaamisen jälkeen pyrin vapauttamaan lapaa enemmän. Oikean käden roolin kasvaessa vapautustakin tulee lisää. Menin siis takaisin hook-puttiin, ja se tuntui varsin luontevalta”, Woods kertoi kierroksen jälkeen.

Sunnuntain kierroksella on kärkipallossa luvassa hurja taisto maailmanlistan ykköstilaa tavoittelevan Jon Rahmin (-15) ja kotikaupungissaan pelaavan Max Homan (-12) välillä. Kärkikolmikon kolmas pelaaja on Keith Mitchell (-11)

Muitakin potentiaalisia voittajia on vielä laskuissa mukana Riviera Country Clubilla, jolla vuonna 2028 pelataan Los Angelesin olympialaisten golfkilpailut.

Eurosport/Discovery+ näyttävät kisan neljännen päivän suorana. Kärkikolmikko lähtee matkaan klo 20.45.

Tulospalvelu


Etsi luettavaa