Hyppää sisältöön

Tiger Woods valitsi uransa parhaan lyönnin: ”Osuma palloon oli täydellinen”

Tiger Woods mieleen parhaana lyöntinä on jäänyt hänen bunkkerilyöntinsa PGA Championshipissa kaudella 2002. KUVA: GETTY IMAGES

Tiger Woods on ihastuttanut yleisöä ja TV:n katsojia tuhansilla fantastisilla lyönneillä. Hänen oma valintansa parhaaksi on bunkkkerilyönti majorissa, jossa hän jäi tuloslistalla toiseksi.

Tiger Woodsin nykyinen välinekumppani TaylorMade esitti 15 majoria voittaneelle mestarille kysymyksen tämän kautta aikojen parhaasta lyönnistä.

Woodsillla oli valinnan varaa käsittämättömän paljon. Hieman yllättäenkin Woods valitsi suorituksen kilpailusta, jota hän ei voittanut.

Kauden 2002 PGA Championship oli vuoden viimeinen major. Kymmenestä edellisestä majorista hän oli voittanut peräti kuusi.

Hazeltine Nationalin -kentällä pelatussa kisassa Woods oli toisella kierroksella avauksensa jälkeen väylän vasemmalla puolella puiden katveessa bunkkerissa.

Vaikeusastetta lisäsi se että hän joutui seisomaan sivurinteessä, reilusti pallon yläpuolella.

Oheisella videolla Woods perustelee valintaansa.

”Osuma palloon oli täydellinen”, kiteytti Woods perustelut valinnalleen.

Video lyönnistä osoittaa, kuinka hankala hänen alkuasentonsa oli. Mestari löi pallonsa viheriölle rautakolmosellaan ja upotti birdie-puttinsa.

Ennen kahta viimeistä kierrosta hän oli kaksi lyöntiä kärjestä. Toiseksi Woods myös jäi tässä majorissa. Voiton vei superyllättäjä Rich Beem lyönnin erolla ennen Woodsia.

Tiger Woodsin kyvystä voittaa kertoo hänen tilastonsa majoreista:

  • 15 voitttoa
  • seitsemän kakkostilaa
  • neljä kertaa kolmas

Woods palasi väkevällä tavalla kilpakentille kaudella 2018 selkävaivojensa hellitettyä leikkauksen tuloksena. Hän voitti tuolloin Tour Championshipin, seuraavana keväänä The Mastersin ja syksyllä 2019 vielä ZOZO Championshipin Japanissa.

2020 kausi ei vastannut odotuksia, Woods meni vielä kerran leikkauspöydälle, eikä ehtinyt aloittaa kautta 2021 ennen kohtalokkaaksi muodostunutta hurjasteluaan Los Angelesissa helmikuun lopulla.

Woodsin auto syöksyi yli vastaantulevan kaistan rotkoon, hengenlähtö oli lähellä.

Moninaiset vammat olivat päättää uran.

Tiger palasi kuitenkin 2022 kilpakentille. Kahden kauden aikana kisoja kertyi kuitenkin vain viisi, joista hän selvisi kahdessa jatkoon (45,47), karsiutui kerran ja jätti pelit vaivojensa johdosta kesken kahdesti.

Etsi luettavaa