Hyppää sisältöön

Tiger Woods sytytti yleisön Augustassa: ”Kärsivällisyys oli aseeni”

Nelinkertainen Mastersin voittaja saa lauantaina kirittäjäkseen Ian Poulterin

Francesco Molinari, Jason Day, Brooks Koepka, Louis Oosthuizen ja Adam Scott ovat lyönnin edellä Woodsia US Mastersissa.

Kauden ensimmäinen major on muodostumassa tähtien taistelukentäksi. Sateen pehmittämällä Augusta Nationalin kentällä pelattiin perjantaina keskiarvona lähes lyöntiä parempia tuloksia (71,9) kuin torstaina (72,8)  Avauspäivän sankareista Brooks Koepka (66-71,-7) sai kärkipaikelle rinnalleen neljä muuta majorin jo voittanutta pelaajaa, joista Louis Oosthuizen (71-66) pelasi päivä parhaan tuloksen kärkiviisikosta.

.Suurimman huomion ja kovimman metelin sai aikaan iltapäivällä kirinyt Tiger Woods (70-68,-6) joka jakaa kolmen muun pelaajan kanssa kuudetta sijaa. Huipputasaisessa kisassa neljäsosa (22) startanneista pelaajista (87) on neljän lyönnin sisällä. Viikonlopusta Augustassa on luvassa jännityksen täyteinen.

”Pelasin hyvän kierroksen. Jaksoin olla kärsivällinen. Rakensin hyviä birdiepaikkoja. Asetelma on kahdelle viimeiselle kierrrokselle lähdettäessä erinomainen. Tämä on kolmas perättäinen major, jossa olen yksi voitontavoittelijoista”, Woods muistutti viitaten johtopaikkaansa Open Championshipissa päätöspäivänä sekä PGA Championshipin toiseen sijaan.

Tiger loisti perjantaina kolmella ensimmäisellä par-kolmosella. Hän teki näyttävät birkut neljännellä sekä kuudennella. 12:lla Woods metsästi kolmatta perättäistä birkkuaan par-kolmosilla, mutta hän missasi puttinsa 1,5 metrin päästä. Ennen puttiaan Woods ja kaikki iltapäivänn pelaajat joutuivat pitämään ukkosen uhan vuoksi 25 minuutin tauon. Woods upotti päivän aikana kaikista pelaajista eniten putteja yli kuuden metrin matkoilta, mutta vastaavasti hän oli puttitilaston heikoimpia tätä lyhyemmillä matkoilla.

”Tärkeää kannaltani oli se, että tauko jäi lyhyeksi, saimme pelattua kierroksen loppuun. Aamulla viimeisten reikien pelaaminen olisi ollut fyysisesti ja henkisesti kuluttavaa”, Tiger pohti TV-haastattelussa.22:n kärkimiehen joukossa on peräti 15 pelaajaa,  jotka ovat olleet maailmanlistalla kymmenen joukossa. Major-voitto on ansiolistalla yhdeksällä. Tätä taustaa vasten jonkun yllättäjän ykköstila olsi melkoinen sensaatio. Pöytä on katettu Tigerille, mutta ykköstilan saavuttaminen 14 vuoden tauon jälkeen vaatii hyvää peliä ja kuumaa putteria

Suurin ennakkkosuosikki Rory McIlroy on seitsemän lyönnin päässä kärjestä. Ero on kurottavissa kiinni kahden päivän aikana, mutta 35:n edellä olevan ohittaminen vaatisi täydellistä onnistumista Grand Slamin tavoittelijalta.

Jatkoon pääsi ennätyksellisesti 65 pelaajaa 87:sta. Mastersissa jatkoon otetaan kaikki osallistujat, jotka ovat puolivälissä maksimissaan 10 lyöntiä kärjestä.

 Karsiutuneiden joukossa olivat maailmanlistan ykkönen Justin Rose, Paul Casey sekä kahden vuoden takainen Mastersin sankari Sergio Garcia. Espanjalaisen kipsi majoreissa on jatkunut jo kuuden perättäisen karsiutumisen ajan.

Mastersia voi seurata Ruutu Urheilun pay-per-view palvelun kautta.

Kilpailun tulospalvelu

Etsi luettavaa