Hyppää sisältöön

Tiger Woods pelaa myös The Openin St Andrewsissa: ”Jokainen päivä on uusi haaste”

Jon Rahm (vas.) sai Mastersissa pelistään kiinni vasta sunnuntaina. Espanjalaisen tulos oli 69, pelikaveri Tiger Woodsin 78. KUVA: GETTY IMAGES

Tiger Woods (71-74-78-78,+13) teki vaikuttavan paluun kilpakentille, vaikka kahdella viimeisellä kierroksella ote kärkipään taistohin herpaantui. Tiger ilmoitti pelaavansa kauden muista majoreista ainakin The Openin heinäkuussa.

Tiger Woods antoi kilpagolfia seuraaville yllättävän lahjan ja arvokkaan opetuksen osallistumalla kauden ensimmäiseen majoriin Augusta Nationalila toipilaana.

Avauspäivän jälkeen hän oli kymmenes, kisan puolivälissä 19.

Lauantain kylmä keli jäädytti Woodsin puttipelin sekä lyömisen. Viikonlopun molemmat kierrokset vaativat 78 lyöntiä. Sijoitukseksi tuli lopulta 47.

Yleisö ja media olivat syystäkin otettuja Woodsin paluusta kentille. Neljännen päivän jälkeen Tigerin vaivalloisen näköinen kävely ja kehonkieli kertoivat, että hän antoi kisaan kaikkensa ja selviytyi urakastaan hämmästyttävän hyvin.

Yleisön joukossa kierroksen aikana oli, harvinaista kyllä, myös kisasta kahden kierroksen jälkeen karsiutunut Bryson DeChambeau.

“Tulin seuraamaan ja kannustamaan maailmann kaikkien aikojen parasta golfaria. Tämä on todella hauskaa, vastaavaa mahdollisuutta avautuu hyvin harvoin”, hän perusteli.

Tigerin oikean jalan vammat vaikeuttavat kävelyä ja tuottavat kipua. Selväksi tuli myös se, että Woods on joutunut mukauttamaan svingiään uusiksi liikkuvuutensa haasteiden sekä jalkojen voimatasojen epätasapainon vuoksi.

Lyöntirepertuaarri on aiempaa kapeampi etenkin pitkien mailojen osalta. Kahtena ensimmmäisenä päivänä Woods näytti parasta osaamistaan lyhyiden lähestymisten ja lähipelin osalta.

Lauantaina kylmyys vei puhdin ja energiat, neljäntenä päivänä eväitä huippukierrokselle ei ollut. Toisen reiän birdien jälkeen tuloksellisia ilonaiheita ei enää kirjattu.

Tiger Woods pelasi 22:n perättäisen kerran kaikki neljä kierrosta The Mastersissa. KUVA: GETTY IMAGES

Woods antoi itselleen synninpäästön muistuttaen mediatilaisuudessa lähtökohdastaan kilpailuun.

”Jokainen päivä tuo uusia haasteita meille kaikille. Minä herään aamuisin ja aloitan omien haasteideni selvittämisen”, Woods kuvaili elämäänsä auto-onnettomuuteensa viitaten.

”En usko, että ihmiset täysin ymmärtävät tilannettani. Ne, jotka ovat lähelläni näkevät sen. Samoin jotkut läheisistä pelaajista, joiden on helpompi hahmottaa haasteita joita kohtaan kuntoutuksessa. Huippugolfiiin palaaminen vaatii uskomattoman paljon loukkaantumisen jälkeen.”

Woods mukaan The Openin juhlakisaan

Woods antoi selväkielisen vastauksen mediatilaisuudessa uteluihin seuraavista kisoistaan, lähinnä majoreista.

”Odotan innolla St Andrewsin kisaan osallistumista ( The Open). Se on golfin koti ja kisa itsessään lähellä sydäntäni. Old Course on suosikkikenttäni koko maailmassa ja olen voittanut siellä kahdesti.”

The Openissa pelattava The Open on järjestykseltään 150.

Toukokuussa pelattavan PGA Championshipin ja kesäkuun US Openin osalta Tigerin suunnitelmista kuullaan myöhemmin.

Tulospalvelu

.

Etsi luettavaa