Hyppää sisältöön

Tiger Woods nousi Mastersin voittoon – uran 15:s major villitsi yleisön Augustassa

Tiger Woods saavutti Mastersin viidennnen voiton ja 15:n majorien ykköstilansa sunnuntaina.

Augustassa viidennen voittonsa saavuttanut Tiger osoitti kylmäpäisyytensä ratkaisuhetkillä. Francesco Molinari upotti mahdollisuutensa vesiesteisiin sisääntulossa.

Tiger Woods otti uransa viidennen Masters-voiton ja 15. major-voiton sunnuntaina Augustassa dramaattisen päivän päätteeksi. Ensimmäistä kertaa Woods nousi päätöspäivänä kärjen takaa major-voittoon. Hän oli takaa-ajana sunnuntain sisääntuloon asti.

Woods ei saanut päätöskierrokselle unelma-alkua. Hän teki kolmoselle birdien, mutta bogit rei’ille 4 ja 5 pudottivat hänet kolmen lyönnin päähän Molinarista. Kaksi perättäitä birdieä rei’illä 7 ja 8 nostivat hänen kuitenkin jälkeen kärjen tuntuman.

Augustassa kärjen tuntumassa oleminen riittää, tässä vaiheessa sillä kilpailun voitto ratkeaa perinteisesti päätöskierroksen takaysillä. Näin kävi tällakin kertaa.

Vaikka Woods teki vielä bogin 10. reiälle,  hän oli vahvimmillaan takaysin puolivälissä, jolloin hän ratkaisi voiton itselleen pitämällä pelinsä kasassa, kun samaan aikaan pahimmat kilpailukumppanit hermoilivat itsensä ulos pelistä.

Ensimmäisen kerran Tiger nousi kisassa kärkeen 12. reiällä, kun Francesco Molinari, Tony Finau, Brooks Koepka ja Ian Poulter löivät pallonsa veteen par 3 -reiällä.  Molinari, joka lähti päätöspäivään kärjestä, löi pallon veteen 15. reiälle toistamiseen ja putosi viidenneksi. Kaksi tuplabogia takaysillä olivat liikaa.

Woods iski tämän jälkeen tekemällä birdiet rei’ille 13, 15 ja 16, jossa hole-in-onekin oli lähellä. 16. reiän birdien jälkeen Woods pääsi kahden lyönnin johdossa kahdelle viimeiselle reiälle. 

”Tilanteet vaihtelivat koko ajan. Yritin pysyä hereillä siitä, mitä tapahtuu, ja samalla keskittyä omaan tekemiseeni. Taisin pitää siitä”, Woods kertasi.

Takaysillä johdossa kävi tai sitä jakoi useita eri pelaajia, mikä teki tämänvuotisesta Masters Tournamentista poikkeuksellisen. Lopulta kilpailusta tuli yhdysvaltalaisten juhlaa, sillä Tigerin jälkeen kakkostilan jakoivat Dustin Johnson, Xander Schauffele ja Koepka, jolla oli lopussa mahdollisuus haastaa vielä Tiger. Koepka puttasi kuitenkin päätösreiällä vajaan kolmen metrin birdien ohi, jolloin Woodsille riitti bogi kilpailun voittoon.

Kun Tigerin viimeinen putti upposi sekä mies että yleisö villiintyivät. Kenellekään katsomossa ei jäänyt epäselväksi, että he olivat päässeet todistamaan historiallista tapahtumaa.

Woodsin on voittanut Mastersissa aiemmin vuosina 1997, 2001, 2002 ja 2005.  Uran 15:s major-voitto tuli vajaan yhdentoista vuoden tauon jälkeen, Woods oli paras US Openissa kesäkuussa 2008.

Katso videokooste Tigerin päätöskierroksesta:

Tulospalvelu

Etsi luettavaa