Hyppää sisältöön

Tiger Woods metsästää puuttuvaa voittoa tutusta metsästä – edellisestä ykköstilasta pian vuosi

Jack Nicklaus Tiger Woods

Woods puolustaa Japanissa saavuttamaansa ZOZO Championshipin voittoa Kaliforniassa Sherwood Country Clubilla, jossa hän on voittanut viidesti ja ollut yhtä monta kertaa kakkonen.

Kun pelaajan sijoitukset  kalenterivuoden aiemmissa kisoissa ovat kronologisessa järjestyksessä yhdeksäs, 68:s, 40:s, 37:s, 58:s, 51:s ja 88:s (MC), häntä on vaikea nostaa suosiksi maailmantähtiä vilisevässä PGA Tourin kisassa.

Tiger Woodsin pelit ovat menneet poskelleen koko kauden ajan, vaikka ratkaisevan suurista fyysisistä ongelmista ei aukotonta tietoa olekaan. Edellisviikon US Openissa Woods jäi jo ennakospekulaatioissa vähälle huomiolle ja lopulta tuloslistalla selvästi karsiutuneiden joukkoon.

Loppuvuodesta 45 vuotta täyttävän Tigerin kohdalla on luonnollista  kyseenalaistaa sekin, riittääkö hänellä enää eväitä rajoitteidensa takia voittaa PGA Tourilla yhtään kisaa, saatika majoria? 

Tiger on tehnyt useita loistavia paluita loukkaantumisten jälkeen, nyt pelillistä alhoa on kestänyt lähes vuoden…

Seuraava kisa on ZOZO Championship, joka pelataan lokakuun toisella puoliskolla edellisvuoden tapaan. Japanissa pidetyssä kisassa Woods oli häkellyttävän hyvässä iskussa ottaen kisan haltunsa jo ensimmäisillä kierroksilla. Ykköstila oli uran 82:s PGA Tourilla, hän nousi voittojen määrässä johtopaikkaa pitäneen Sam Sneadin rinnalle.

Japanin matkallaan Woods hurmasi yleisön ja median lyöden vielä lisää vettä kiukaalle kertoessaaan tavoitteesta pelata 2020 olympialaisissa. Tuo haave siirtyi ainakin vuodella. Kisojen järjestäminen 2021 on vähintäänkin epävarmaa, vielä suurempi kysymysmerkki on Tigerin osallistumisoikeuden kohdalla seuraaviin olympialaisiin.

Maailmanlistalla hän on pudonnut nyt 22:ksi. USA:sta mukaan mahtuu maksimissaan neljä pelaajaa. Webb Simpson (7.)  on tällä hetkellä viimeisessä paikassa kiinni.

Woodsin mahdollisuudet olympiakoneeseen nousemiseen pohjautauvat täydelliseen kovan tuloskunnon löytämiseen viimeistään kauden 2021 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana, mikäli kisat pidetään elokuussa 2021.

Pisteitä hän voisi kerryttää Sherwood Country Clubilla pidettävässä ZOZO Championhipissa. Jack Nicklauksen suunnittelema kenttä isännöi Woodsin Hero World Challengea vuosina 2000-2013. Tiger voitti viidesti ja oli viidesti toinen.

”On luonnollisesti pettymys, että emme pääse pelaamaan ZOZO Championshipia Japanissa. Sherwood Country Club tulee kuitenkin olemaan erinomainen kenttä järjestämään ensiluokkaisen tapahtuman”, Woods vakuutti PGA Tourin sivuilla. 

Mukaan otetaan 78 pelaajaa, joista yhteistyökumppanin ja kisan alkuperäisen ajatuksen vuoksi osa on Japanin Tourin kautta paikkansa ansaitsevia.

ZOZO Championship järjestetään lokakuun 22.-25. päivinä.

Etsi luettavaa