Hyppää sisältöön

Tiger Woods lepovuorossa lauantain nelipalloissa, Ernie Els hämillään viimeisten reikien takaiskuista

Aasia ainoa major-voittaja K.J.Choi on yksi Ernie Elsin apulaiskapteeneista.

Big Easy on voittanut kolmas Royal Melbourne Golf Clubilla, mutta kansainvälisen joukkueen luotsaaminen USA:n kukistajaksi on vielä monen mutkan takana. Artikkelissa lauantain nelipallojen otteluparit.

 USA ja kansainvälinen joukkue valitsivat lauantain nelipalloihin seuraavat parit:

Justin Thomas/Rickie Fowler (USA) vs. Marc Leishman/Haotong Li (INT)

Xander Schauffele/Patrick Cantlay (USA) vs. Sungjae Im/Abraham Ancer (INT)

Webb Simpson/Patrick Reed (USA) vs. Hideki Matsuyama/C.T. Pan (INT)

 Matt Kuchar/Tony Finau (USA) vs. Adam Scott/Byeong Hun An (INT)

Huomionarvoista on se, että Tiger Woods antoi itselleen lepovuoron. Kaikissa aiemmissa kahdeksassa Presidents Cupissa Woods on pelannut viisi peliä. Nyt niitä kertyy todennäköisesti vain neljä.

Myös polvivammastaan toipunut, kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Dustin Johnson seuraa tapahtumia kentän laidalta.

Kansainvälisen joukkueen runkopelaaja Louis Oosthuizen pitää myös huilia. Kolmantena kisapäivänä pelataan myös neljä nelinpeliä, joihin edellä mainittu kolmikko suurella todennäköisyydellä osallistuu.

Adam Scott nousi perjantain voitollaan kansainvälisen joukkkueen kaikkien aikojen pistetaulukossa jaetulle johtopaikalle voittojen määrässä (16).  Saman teki USA:n joukkueessa Tiger Woods (26), jonka kanssa johtopaikkaa pitää TV.:sta tapahtumia seuraava Phil Mickelson.

Ernie Els luottaa tilastoihin asettaessaan pareja

Kansainvälisen joukkueen kapteeni Ernie Els ei pystynyt, eikä kaiketi halunnutkaan salata pettymystään tuoreeltaan toisen pelipäivän päätyttyä. Taululla komeilivat parhaimmillaan hurjat tennisluvut 6-1 valmiiden pelien osalta. Murskajohto vaikutti varsin todennäköiseltä ennen USA:n pelaajien vahvaa venymistä kolmessa viimeisessä pelissä.

”Opimme paljon tästä päivästä, noista reiístä joilla USA iski takaisin. Emme anna sen tapahtua uudestaan. Minun tehtäväni on luoda pelaajille mahdollisimman hyvät lähtökohdat peliin”, Els filosoi TV-lähetyksessä hyvin totisen oloisena. 

Kansainvälisen joukkuen kapteenisto on ottanut pareja valitessaan avukseen tilastot pelaajien vahvuuksista ja heikkouksista. Yhdessä tilastotieteiden asiantuntijoiden antamien raporttien kanssa rakennetaan sopivimmat parit ottelukierroksille. Pelaajien toiveet jäävät tässä tilanteessa toisarvoisiksi.

”Meillä on niin paljon tilastoja hyödynnettävissämme. Olisi todella ajattelematonta olla hyödyntämttä niitä. Muutkin menestyneet joukkueet ( muun muassa Euroopan Ryder Cup -joukkue 20189) ovat käyttäneet metodia menestyksekkäästi”, Els kertoi ennen kisan käynnistymistä.

Els oli pelaajana mukana 1998 kauden voittoisassa Presidents Cupin joukkuussa Royal Melbournessa, jossa hän on voittanut myös kolmasti European Tourin kisan. Paikallistuntemus on isäntäjoukkueen etu, silä tiimin kolmen aussipelaajan lisäksi apulaiskapteeni Geoff Ogilvy tuntee kentän ja sen olosuhteet kuin omat taskunsa.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa