Hyppää sisältöön

Tiger Woods-kuume hurjana kisakentille paluun vauhdittamana – googlatuin urheilija USA:ssa 2021

Tiger Woodsin fyysinen valmius ylävartalon

Tulevalla viikolla yhdessä poikansa Charlien kanssa kisakentille palaava Woods saa valtavasti huomiota ja suitsutusta myös kilpakumppaniensa taholta.

Tiger Woods on tuoreimman tilaston mukaan googlatuin urheilija USA:ssa päättyvän vuoden aikana.

Tämä siitäkin huolimatta, että hän pelaa ensimmäisen ja ainoan kilpailunsa tulevan viikon lauantaina ja sunnuntaina (scramble) poikansa Charlien ja 19:n muun major-voittajan sekä heidän jälkikasvunsa kanssa Orlandossa.

Tigerin suosio pohjautuu hänen rajuvauhtiseen ulosajoonsa helmikuun lopulla Los Angelesissa, sekä sen jälkiseuraumuksiin.
Maailman kaikkien aikojen maineikkain golfari oli päästä hengestään, suunnaton onni oli myös se, ettei hän autonsa hallinnan menetettyään aiheuttanut suuronnettomuutta vastaan tulevien kaistan yli lentäessään.

Woodsin onnettomuuden syiden selvittelyn lisäksi tervehtymistä ja mestarin viestittelyä somessa on seurattu USA:n lisäksi ympäri maailman.
Toinen boosti lähti liikkeelle Tigerin julkaistua svingivideonsa 1,5 viikkoa ennen Hero World Challlengen käynnistymistä. 

Kutsukisan aikana vauhti kiihtyi hänen kerrottua uransa jatkuvan vain osa-aikatyöläisenä onnettomuuden aiheuttamien vammojen vietyä ehkä pysyvästi suorituskyvystä osansa.
Varsinainen uutispommi tuli kuitenkin alkuviikosta Tigerin vahvistettua osanottonsa PNC Championshipiin, jossa isä ja poika Woods hurmasivat yleisön ja median edelliskaudella.

Tigerin yllättävä ilmoitus kisakentille paluusta vain vajaa viikko sen jälkeen, kun hän käytännössä oli heittänyt pyyhkeen kehään täysipainoisen uran jatkumiselle sai melkoisen hurmoksen aikaan hänen kilpakumppaneissaan ja koko golfalalla.

Googlauslistalla toisena oleva naisvoimistelija Simone Biles on paitsi USA:n historian menestyksekkäin urheilija lajissaan, myös yksi lukuisista uhreista maata vavisuttaneessa seksuaalisen hyväksikäytön vyyhdissä, jossa pääsyytettynä on ollut valmentajistoon kuulunut Larry Nassar. Biles nosti kissan pöydälle vuonna 2018 julkaistessaan alkuun sosiaalisen median kautta tiedon Nassarin ahdisteluista.

Kuluvan vuoden syyskuussa Biles otti oikeuskäsittelyissä voimakkaasti kantaa USA:n voimisteluliiton ja maan olympiakomitean toimintaan näiden sulkiessa silmänsä seksuaaliselta häirinnältä, joka on ollut laajaa ja pitkään kestänyttä.

Maailmanlaajuisesti Tiger Woodsin edellä googlauslistalla urheilijoista on 2021 vain EM-kisaottelussa Suomea vastaan pelatussa ottelussa sydänkohtauksen saanut Tanskan Christian Eriksen.

Tiger Woodsin osanotto räjäyttää PNC Championshipin katsojaluvut taivaisiin

Champions Tourin epävirallisiin kisoihin lukeutuvassa kahden sukupolven kilpailussa kriteerinä osanotolle on toisen pelaajan major-voitto.

Pareja on mukana 36-reikäisessä kisassa 20. 

PNC Champinship osallistujalista

Pelimuodon (scramble) kautta osallistujat pääsevät mukavuusalueelleen. Pelaajien pääsyä mukavuusalueelleen lisätään sillä, että Greg Normanin suunnittelemalla The Ritz-Carlton Golf Clubilla tiiauspaikkojen asetteluun ja pelattavien matkojen suunnitteluun käytetään tavallistakin enemmän aikaa ja luovuutta.

Tiger Woods tuskin pääsee pelaamaan vaivaisuudestaan huolimatta lyhyemmältä matkalta kuin Justin Thomas, Matt Kuchar, Henrik Stenson sekä Bubba Watson
Seniori-ikäiset legendat (Tom Watson, Gary Player, Nick Faldo, Nick Price…) saavat oletettavasti omat mittansa, kuten myös naisten maailmanlistan ykkönen Nelly Korda.

Juniori-ikäisistä mielenkiintoisimmat ovat 12-vuotiaat Kalle Stenson ja Charlie Woods. Mikä on matka, jolta he lyövät?

Tiger Woods on painottanut vahvasti lähtevänsä kisaan nimenomaan isän roolissa. Jo edelliskaudella Charlie Woods esitti taituruutta, jota vain pienellä osalla ikäisiään on. 
Vuoden vanhempana hän voi nostaa etenkin pitkillä avauksillaan Woodsit kärkitaistoon, joka kisan kiinnostavuuden kannalta olisi järjestäjille ja yleisölle mieleen.

PNC Championship pelataan 18.-19.12 Orlandossa.

PNC Championship

Etsi luettavaa