Hyppää sisältöön

Tiger Woods konsulttina Jason Dayn siirryttyä Bridgestonen palloon: ”Huiputkin kaipaavat apua palloa valitessaan”

Tiger Woods ja Jason Day ovat hyvää pataa keskenään. Kuva Japanissa 2019 pidetystä Skin´s Gamesista, jossa Day kuittasi suurimmat summat. KUVA: GETTY IMAGES

Maailmanlistan entinen ykkönen päätyi Bridgestonen valikoimasta Woodsin käyttämän Tour B XS:n sijasta hieman vähemmän spinnaavaan Tour B X -malliin.

Kun Jason Day nousi 2015-2016 uransa huipulle voittamalla kymmenen kuukauden jaksoon seitsemän kisaa, hän muisti säännöllisesti kiittää Tiger Woodsia tämän tuesta.

34-vuotiaan Dayn matalalento PGA Tourin suurissa kisoissa hakee vertaistaan.

Heinäkuusta 2015 seuraavan vuoden toukokuuhun hän juhli voittoa PGA Championshipissa, WGC:n reikäpelimestaruudesssa, Players Championshipissa, kahdessa Fedex Cupin finaalikisassa, Kanadan avoimissa, sekä torstaina käynnistyvässä Arnold Palmer Invitationalissa.

Jaksoon liittyi sarja, jolloin hän voitti kolme kertaa neljän kisan jaksossa, sekä toinen, jossa kuudessa perättäisessä Day nosteli kannua kolmasti.

Maailmanlistan ykkösenä hän oli yli 40 viikon ajan.

Woods oli noihin aikoihin vammojensa johdosta tauolla, mutta tähdet pitivät yhteyttä erityisesti Dayn valmistautuessa kilpailuihin, sekä niiden aikana.

Kohtalon ivaa on se, että siinä vaiheessa kun Tiger pääsi takaisin kehiin, Jason Dayn omat selkävaivat äityivät niin pahoiksi, että hän on ollut puolitehoinen ja kaukana kärkitaistoista.

Vaikka Jason Day voitti vielä 2018 kaksi PGA Tourin kisaa, putosi hän edelliskaudella jo maailmanlistalla sadannen ulkopuolelle.

Alkuvuodesta hän väläytti kolmannella sijallaan San Diegossa.

Tigerin suojatit pelaavat Bridgestonen palloilla

Woodsilla on ollut erityisen läheinen isällinen suhde golfiin liittyvässä sparrauksessa ja kannustuksessa myös Bryson DeChambeaun kanssa.

”My Boy”, oli Woodsin määritelmä DeChambeausta, josta hän on usein muistuttanut myös median kanssa bighitteristä puhuessaan.

Mikä sitten yhdistää Woodsia, DeChambeauta sekä Jason Dayta?

Muun muassa pallomerkki, Bridgestone.

Tiger Woods ja Bridgestone ovat yrityksen oman ilmoituksen mukaan tehneet yhteistyötä jo 2000-luvun alkupuolelta asti, vaikka hän saavutti ennen viimeistä paluutaan (2018-) suurimman osan menestyksistään Titleistin ja Niken palloilla.

Woods vaihtoi Bridgestoneen jo muutama vuosi sitten, ja hänen konsultaationsa ja nimensä avulla tuotiin markkinoille Bridgestone Tour B XS.

Jason Daylla on Bridgestonen lisäksi viiden muun golfalan jättiyrityksen tuotteita varustuksessaan. KUVA: GETTY IMAGES

Jason Day on kolmikosta viimeisin Bridgestoneen siirtynyt tähti.

“Harjoittelimme jossain yhteydessä Tigerin kanssa lähipeliä hänen palloillaan. Tour B XS:n ominaisuudet kiinnittivät heti huomioni etenkin spinnaamisen osalta viheriön ympäristössä”, muistaa Day ensimmäisen kosketuksen tuotteisiin.

TaylorMade ja Day lopettivat yhteistyönsä kaudella 2020, jonka jälkeen Day oli vapaa valitsemaan itselleen uuden pallon.

”Bridgestonen pallojen asiantuntijat opastivat minua pallojensa kartoituksessa. Opin itsekin melkoisesti pallojen fittauksesta, ja päädyin lopulta Tour B X -malliin”, Day kertoo.

”Tämä on varsin yleinen tilanne. Hyvin monet pelaajat aloittavat pelaamisen ”Tigerin Tour B XS pallolla, mutta testaamisen jälkeen löytävät vielä sopimamman vaihtoehdon muusta valikoimasta”, tietää Elliot Mellow, joka vastaa Bridgestonen pallojen markkinoinnista.

”Jason Day havaitsi, että hänelle sopii parhaiten hieman vähemmän spinnaava uusin malli, 2022 Tour B X.”

”Myös maailman parhaat pelaajat tarvitsevat apua pallonsa valintaan”, Mellow painottaa Bridgestonen pallon käytöstä sopimuksen vastikään tehneen aussipelaajan tarinaa avatessaan.

Bridgestone pallot, Tiger Woods

Mitä bägissä? – Jason Day on välinemerkkien todellinen sekakäyttäjä

Jason Daylla ei ole golfvälineiden osalta palloa lukuunottamatta sopimuksia. Bägissä on kaikkien neljän suurimman mailanvalmistajan tuotteita.

Vielä vaikuttavammaksi pelivarustuksen tekee se, että Daylla on erittäin rahakas sopimus Niken asusteiden ja kenkien käyttämisestä.

Draiveri: Ping G410 LST (10.5 astetta)
Varsi: TPT Prototype

Spooni: TaylorMade SIM Max (15 astetta)
Varsi: Mitsubishi Kuro Kage XTS 80 TX

Raudat: TaylorMade P790 (3), TaylorMade P7MC (4-PW)
Varret: True Temper Dynamic Gold Tour Issue X7

Wedget: Titleist Vokey Design SM9 (52-08F, 56-10S)
Varret: True Temper Dynamic Gold Tour Issue S400

Putteri: Odyssey Toulon Daytona

Jason Day bägi, GolfWRX

Etsi luettavaa