Hyppää sisältöön

Tiger Woods itsevarmana Augustassa: ”Onnistuin pelin kaikilla osa-alueilla”

Tiger Woods oli pelannut bogittoman kierroksen Augusta Nationalissa edellisen kerran kaudellla 2008

Tiger Woods (68,-4) nousi yhdessä päivässä takaisin Masterin suosikkien. joukkoon virheettömällä pelillään. Paul Casey (65,-7) johtaa ennätyksellisen kovatasoista kilpailua.

Olosuhteet pelin kolmeksi tunniksi keskeyttäneen  rankan sadekuuron jälkeen olivat loistavat Augusta Nationalilla. Pehmeä kenttä toki jätti avaukset odotettua lyhyemmiksi. Vastaavasti lähestymisissä tähdet pääsivät pommittamaan lennossa lipuille tavalla, jollaista ei ole kisan historiassa koettu. 

Tiger Woods lähti kierrokselleen paikallista aikaa noin kello 11.00. Ensimäistä kertaa Mastersin historiassa kympin tiiltä. Seitsemän pelaamansa reiän jälkeen hän oli jo kolme alle, kymmenenellä (kentän 1.) korttiin merkattiin päivän neljäs birdie, joka lopulta jäi myös viimeiseksi. Bogit Woods onnistui kokonaan välttämään, ensimmäistä kertaa 106:n viimeisimmän major-kierroksensa aikana.

Tulos 68,-4 nosti hänet jaetulle viidennelle tilalle kolmen lyönnin päähän Paul Caseysta. Huomionarvoista on tietysti se, että kaikki iltapäivällä kierrokselleen lähteneet saavat urakkansa valmiiksi vasta perjantaina .

”Peli sujui erittäin hyvin. Löin avauksiani mainiosti, samoin rautoja, puttasin erinomaisesti. Ainoan heikon lyönnin tein kahdeksannella ( Woodsin 17.) 60-asteisella wedgellä”, Woods myhäili mediatilaisuudessa kierroksen jälkeen.

Hallitseva mestarin esitys oli paljon ennakko-odotuksia parempi. Kalenterivuoden 2020 kisoissaan hän on hävinnyt kisan voittajalle keskimäärin 4,6 lyöntiä ja ollut täysin aseeton siinä vaiheessa, kun kisa voitosta on käynnistynyt.

Paul Caseyn johtopaikkaa Augustassa ei voi pitää yllätyksenä, vaikka 43-vuotias englantilainen ei olekaan majoreita voittanut. Augusta Nationalilla hän on menestynyt erinomaisesti. 13 osallistumiskertaa, viisi kertaa kymmenen joukkkoon, joista paras sijoitus on neljäs. PGA Chamionshipissa Casey oli kakkosena, joten tuorettakin näyttöä on.

Hänen kannoillaan loppuun pelanneista ovat Webb Simpson (67,-5) sekä Xander Schauffele (-5).  Iltapäivän pelaajista viisi alle tuloksessa on kymmenen reikää pelattuaan Justin Thomas, neljä alle tuloksessa Matthew Wolff, Adam Scott sekä Dylan Fritelli. Kärkipaikka saattaa siis vielä vaihtua.

Kun peli pimeyden johdosta vihellittiin poikki paikallista aikaa 17.32, yhteensä 50 pelaajaa 92:sta oli alle parin. Mastersin avauskierroksesta 2020 tullee tulosten puolesta ennätyksellinen.

Valoisaa aikaa on Georgiassa riittää marraskuun puolivälissä 10,5 tuntia. Kisan pelaaminen loppuun sunnuntaihin mennessä onnistuu vielä, mikäli uusia katkoksia peliin ei tule.

The Masters, tulosseuranta

Ruutu näyttää maksullisena erikoispalveluna myös kisan kolme viimeistä päivää. Perjantaina ja lauantaina käynnistyvät kello 20.00, sunnuntaina jo 17.00.  Suomenkielisen selostuksen hoitavat Antti Vaalas ja Antti Ahokas. Mastersin saa samassa paketissa myös alkuperäisellä selostuksella.

Etsi luettavaa